Wat is een atletische (athletic) scholarship?

Kosten en scholarships - 12 oktober 2022

Een athletic scholarship is een financiële beloning die wordt uitgereikt aan studenten die goed zijn in hun sport, het verlaagt de totale studiekosten. Amerikaanse universiteiten hebben verschillende sportteams, ieder met een eigen coaching staff. Elke coach ontvangt van de universiteit een geldbedrag die hij/zij mag verdelen over de teamleden. De coaches bepalen dus of je in aanmerking komt voor een sportbeurs. 

De totale hoogte van de beurzen kan oplopen tot 100% van de totale kosten en daarnaast komt het in sommige gevallen zelfs voor dat atleten ook extra zakgeld van de universiteit krijgen. De Amerikaanse sportbond heeft regels opgesteld voor het aantal scholarships dat per team mag worden uitgegeven, om concurrentie tussen de verschillende scholen eerlijk te houden.

De exacte bedragen verschillen per universiteit, zelfs binnen een team ontvangen teamleden verschillende bedragen. Dit is afhankelijk van hoe graag een coach de sporter in zijn team wilt hebben en hoeveel geld er nog over is. Ook is het afhankelijk van wat de totale kosten per universiteit zijn. Er zijn veel verschillende sportniveaus op Amerikaanse universiteiten en dus kans voor velen om een athletic scholarship binnen te halen. Slamstox helpt bij het vinden van de juiste sportbeurs voor jou en het onderhandelen met coaches over de hoogte ervan.

Naast atletische scholarships, worden er ook academische scholarships uitgedeeld. De hoogte van deze beurs wordt bepaald door de universiteiten op basis van je schoolprestaties.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?