Wat is een academische (academic) scholarship?

Kosten en scholarships - 12 oktober 2022

Een academische scholarship is een financiële beloning die wordt uitgereikt aan studenten met goede academische resultaten en schoolprestaties, het verlaagt de totale studiekosten. Niet alle studenten komen in aanmerking voor een academische scholarships. De toelatingscommissie van de universiteit bepaalt wie er in aanmerking voor deze beurs komen, even als de hoogte hiervan.

Elke universiteit hanteert andere eisen, vaak wordt gekeken naar het cijfergemiddelde op de middelbare school (GPA) en de scores op de verschillende toelatingstoetsen. Andere academische activiteiten zoals stages tellen soms ook mee. Slamstox helpt bij het vertalen van je cijfers naar Amerikaanse standaarden, het opsturen van je cijfers naar coaches en universiteiten en bij de voorbereidingen van de toelatingstoetsen zodat je een zo hoog mogelijke academische beurs kunt ontvangen.

Voor Amerikaanse sportcoaches is het vaak ook erg interessant als je een goede student bent en een academische scholarship kunt bemachtigen. Dit betekent namelijk voor de sportcoach dat hij/zij een lagere sportbeurs nodig heeft om het financieel aantrekkelijk voor je te maken om naar deze universiteit te komen. Lees hier meer over hoe de hoogte van deze atletische scholarships wordt bepaald en hoe ze toegekend worden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?