Sportbonden en sportniveaus

Vragen over de velen verschillende sportbonden en sportniveaus in Amerika worden hier beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is een conference?

Naast de verdeling in verschillende divisies zijn de universiteiten binnen die divisies opgedeeld in conferences, ofwel: poules. Deze poules zijn gebaseerd op regio of op grootte van de universiteit. Ze bestaan meestal uit 8, 10 of 12 universiteiten. 

De teams in een poule strijden tijdens het competitieseizoen allemaal tegen elkaar om het ultieme kampioenschap. Bij winst van dit kampioenschap bestaat geen promotie, omdat de divisie altijd hetzelfde blijft. Wel biedt het mogelijkheden om mee te doen aan de regionale en zelfs de nationale kampioenschappen. Dat is het ultieme doel van elk team.

Lees meer

In welke divisie kom ik terecht?

Elke universiteit valt onder de NCAA, NAIA of de NJCAA. Elke sportbond overziet competities met verschillende divisies. Wij kunnen van tevoren niet garanderen in welke competitie je terecht zal komen. Dat hangt af van je sportniveau, je resultaten op school en of de coaches je graag in het team willen hebben. Wel kan Slamstox een goede indicatie geven wat haalbaar en realistisch voor je is.

Wil je weten welke divisie goed zal zijn voor jou? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Wat is de NJCAA?

De National Junior College Athletic Association (NJCAA) is de organisatie die de universiteit sporten overziet van Junior Colleges, Community Colleges en State Colleges.

De sportbond bestaat uit 24 regio’s en is verdeeld in drie divisies. Het academische niveau en de studiekosten liggen lager dan bij andere universiteiten, en er gelden andere speelgerechtigdheid regels dan bij de NAIA en de NCAA. 

Lees meer

Wat is de NAIA?

De National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA) is, net zoals de NCAA, een Amerikaanse universiteit sportbond. Er vallen 250 universiteiten onder de NAIA.

Vergeleken met de NCAA zijn er minder scholarships te verdelen en ligt het sportniveau lager. Desalniettemin zijn er zeker universiteiten die minstens zo’n goede, of zelfs betere, teams hebben dan bepaalde NCAA Division 1, 2 & 3 universiteiten. Een NAIA-universiteit geeft dus niet minder kansen voor sporters om zich optimaal te ontwikkelen.

Lees meer

Wat is speelgerechtigdheid (eligibility)?

Als student-athlete heb je vier jaar speelgerechtigdheid: dat betekent dat je vier jaar recht hebt om wedstrijden te spelen en een scholarship te ontvangen. Maar dat kan niet zomaar: Eligibility rules zijn bepaalde regels waar je als student-athlete aan moet voldoen om uit te mogen komen voor het sportteam van een Amerikaanse universiteit. 

Het is noodzakelijk om speelgerechtigd te zijn, alleen dan kun je een contract tekenen bij een universiteit en wedstrijden spelen. De eisen verschillen per sportbond en divisie. In sommige divisies mag je bijvoorbeeld geen geld hebben verdiend met je sport of deel uit hebben gemaakt van een professionele club, in andere divisies mag dat wel. 

Het is belangrijk dat je weet wat je status is en dat je zeker weet dat alles in orde is. Dit is een van de eerste stappen in het proces en Slamstox helpt je hierbij.

Wil je hier snel meer over weten? Neem dan even contact met ons op! 

Lees meer

Wat is de NCAA?

De National Collegiate Athletic Association (NCAA) is de overkoepelende organisatie in de Verenigde Staten die alle regionale en landelijke competities en kampioenschappen organiseert. Daarnaast beheert deze organisatie de drie grootste en meest bekende universitaire sportcompetities (NCAA Division I, II & III).

Divisie 1 is hierbij het hoogst haalbare. Voordat je kunt gaan sporten en studeren in Amerika, wordt je speelgerechtigdheid of ‘eligibility’ vastgesteld door de NCAA in Amerika. Alleen als je aan alle eisen voldoet, kun je in een van de competities uitkomen als student-athlete.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord