Wat is de NCAA?

Sportbonden en sportniveaus - 12 oktober 2022

De National Collegiate Athletic Association (NCAA) is de overkoepelende sportbond in de Verenigde Staten die alle regionale en landelijke competities en kampioenschappen organiseert. Daarnaast beheert deze organisatie de drie grootste en meest bekende universitaire sportcompetities (NCAA Division I, II & III).

De universiteiten in NCAA Division I en NCAA Division II geven athletic scholarships en academic scholarships uit aan student-athletes die hun teams kunnen versterken. In NCAA Division III worden alleen academic scholarships uitgegeven en geen sportbeurzen.

Het is niet zo dat de teams in Division I per definitie beter zijn dan de teams in Division II of Division III. Er zit veel overlap in de verschillende divisies. Dit komt omdat de scholen als geheel worden ingedeeld in een divisie, vaak gaat dit op basis van schoolgrootte, American football / basketball competities en overige financiële redenen. Hierdoor kunnen er bij de afzonderlijke sporten grote niveau verschillen zijn.

Voordat je kunt gaan sporten en studeren in Amerika, wordt je speelgerechtigdheid of ‘eligibility’ vastgesteld door de NCAA in Amerika. Alleen als je aan alle eisen voldoet, kun je in een van de divies uitkomen als student-athlete. Slamstox helpt je bij dit proces en kan deze speelgerechtigheid voor je aanvragen.

Meer weten of een keertje kennismaken? Vul vrijblijvend ons kennismakingsformulier in en we nemen graag contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?