Image

Atletiek

College atletiek (track & field) in Amerika is de ultieme manier om je studie met hoog niveau sport te combineren. Wil jij meer weten over atletiek in Amerika, de mogelijkheden, voorwaarden, of andere dingen? Lees snel verder of schrijf je in voor een persoonlijke kennismaking met ons!

College atletiek en studeren in Amerika

Meer dan 1.200 universiteiten in Amerika bieden studiebeurzen aan voor jongens of meiden die atletiek en studie in Amerika willen combineren. College track & field in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten uit de hele wereld.

Dit alles dient natuurlijk ook als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast de atletiekbaan is!

Hoe werkt college atletiek?

College atletiek is waarschijnlijk net wat anders dan hoe je het ‘normale’ atletiek in Nederland gewend bent. Het belangrijkste verschil: je presteert niet alleen voor jezelf, maar ook voor het team en de universiteit! Een team kan bestaan uit mannelijke en vrouwelijke sprinters, lange afstandslopers, hordelopers, werpers, springers en meerkampers. Gemiddeld bestaat een team uit 40 tot 60 verschillende atleten.

College Track & Field is opgedeeld in drie seizoenen: indoor track season (binnen, in een 200-meter baan), outdoor track season (buiten, op een 400-meter baan) en cross country (voor lange-afstandslopers).

Gedurende ieder seizoen nemen teams het op tegen teams van andere universiteiten tijdens verschillende ‘track meets’. Bij iedere ontmoeting worden atleten op basis van individuele en op basis van teamprestaties beoordeeld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.

Het doel? Zo veel mogelijk punten binnen halen voor het team! Wanneer een sprinter bijvoorbeeld eerste wordt op de 200m sprint, heeft hij/zij niet alleen individueel punten behaald maar gaan er ook 10 punten naar het college team. Aan het eind van een toernooi worden de punten bij elkaar opgeteld en gaat een college team er met de winst vandoor. Dit systeem zorgt ervoor dat de team spirit heel erg hoog is en is de sfeer op ieder toernooi super energiek. De Amerikaanse sportmentaliteit!

Slamstox atleten in Amerika

Slamstox heeft al heel veel verschillende track & field atleten op Amerikaanse universiteiten geplaatst. Onder deze atleten valt de top van de junioren maar ook jongens en meiden die regionaal aan atletiek-wedstrijden meegedaan hebben. Van Californië tot Florida en New York: de atleten zitten verdeeld over de hele Verenigde Staten!

Benieuwd naar welke atleten we begeleiden? Bekijk de volledige lijst van Slamstox student-athletes in Amerika!

College track & field fun facts

Wist je dat …

  • 417 van de 558 Amerikaanse atleten op de Olympische Spelen in Rio (ex-) college student atleten zijn?
  • de NCAA 21 officiële track & field onderdelen organiseert? Op 17 van de 21 evenementen zijn scores behaald die beter zijn dan de Nederlandse Nationale Records.
  • Churandy Martina, een van de meest succesvolle Nederlands atleten, ook student-atleet was in Amerika? Hij was onderdeel van de University van Texas, El Paso.
  • De Amerikaanse College Track & Field competitie de grootste en sterkte Track & Field competitie wereldwijd is?!

Lees meer

Voorwaarden & Scholarships

Meer dan 1.200 universiteitsteams doen mee aan een College Track & Field competitie. Al deze teams worden opgedeeld in verschillende divisies en niveaus, daarom is het mogelijk om bijna ieder niveau aan atletiek te doen in Amerika.

Slamstox heeft nationale top-atleten bij de jeugd geplaatst bij universiteiten, maar ook jongens en meiden die op regionaal niveau bezig zijn met atletiek. Er is dus veel mogelijk! Ben je benieuwd op welk niveau jij terecht zou kunnen komen? Bekijk dan de gemiddelde toelatingseisen per divisie.

Academische voorwaarden 

Om in aanmerking te komen voor College atletiek heb je een diploma nodig van de middelbare school. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Twee afgeronde jaren van een MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Scholarships

Studeren aan een Amerikaanse universiteit kan wel tot $75.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor veel Nederlandse studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college track & field teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college track & field ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een “full” scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. De hoogte van jouw scholarship wordt bepaald op basis van je sportniveau, academische niveau, en je wensen en ambities.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe helpt Slamstox mij?

Slamstox begeleidt jou en jouw ouders door het volledige proces om een college track & field atleet te worden. Daarnaast helpen wij jou bij het vinden van een passende scholarship bij een voor jou geschikte universiteit.

Wij maken voor jou een volledig online profiel en gebruiken ons uitgebreide netwerk om een passende universiteit te vinden die zowel aansluit op jouw track & field niveau als jouw academische wensen.

Daarnaast maken wij jouw recruitment video, organiseren we clinics en zorgen wij ervoor dat track & field coaches weten wie jij bent!

Carrièrekansen na college track & field

Nadat je vier jaar gesport en gestudeerd hebt aan de universiteit in Amerika, zijn er gegarandeerd veel mogelijkheden voor je: zowel op als naast de atletiekbaan. Sommige van de beste college atleten zullen voor een professionele sportcarrière gaan terwijl anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Wist je dat Slamstox je ook kan helpen met het vinden van een baan na je studie in Amerika?

Wil jij meer weten over Slamstox en wat wij allemaal doen, klik hier.

Lees meer

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kennismaken

Future champions start here!

Enthousiast geworden? Zet de eerste stap voor jouw once-in-a-lifetime experience! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Vul hier je telefoonnummer in, in een internationaal format zoals het voorbeeld hier: [+][country code][your phone number] p.s. je hoeft de haakjes niet te gebruiken ;)
  • Hidden

Slamstox App

Met onze unieke en innovatieve app stel jij je eigen profiel samen, werk je alle taken af en heb je inzicht in de to do lists. Met 24/7 live toegang en een chatfunctie zorgt onze app voor een helder proces. Digitaal met een persoonlijke touch.

Available on App Store Get it on Play Store

Lees meer over de Slamstox-app

× Hoe kan ik je helpen?