Wat zijn de studie- en verblijfkosten in Amerika?

Kosten en scholarships - 12 oktober 2022

De totale studie- en verblijfkosten verschillen per universiteit: sommige universiteiten hanteren een bedrag van 10.000 dollar per jaar, anderen een bedrag van 80.000 dollar per jaar. Dit zijn de kosten die een student moet betalen aan de universiteit, op het moment dat er geen studiebeurs wordt uitgegeven. Kosten van verblijf en maaltijden zitten hier in bijna alle gevallen bij ingesloten, net als kosten voor schoolboeken en andere school gerelateerde kosten.

Wat jij uiteindelijk aan de universiteit moet betalen hangt ervan af of je een scholarship (beurs) krijgt en hoe hoog deze scholarship is. Het bedrag van de scholarship wordt van het totale te betalen schoolgeld afgetrokken. De hoogtes van scholarships verschillen enorm en zijn afhankelijk van verschillende aspecten: jouw persoonlijke resultaten op atletisch en academisch niveau, het budget van de universiteit en het aantal plekken in een team. Je kunt scholarships krijgen op atletisch en op academisch gebied.

Slamstox helpt je bij het vinden van de beste universiteit en bij het aanvragen en de onderhandelingen voor een scholarship. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?