Kosten en scholarships

Vragen over bijkomende kosten en scholarships in Amerika worden hier beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is een scholarship?

Een scholarship is een bedrag dat een student ontvangt om studiekosten te verminderen of zelfs volledig weg te nemen. Scholarships worden uitgereikt aan studenten die goede school- en/of sportresultaten hebben behaald: het is dus een financiële beloning die helpt bij de studiekosten. 

In Amerika zijn, in tegenstelling tot in Nederland, scholarships erg gebruikelijk. Universiteiten in Amerika hebben een ‘pot met geld’ die zij in de vorm van scholarships uitdelen aan de beste studenten. Met het binnenhalen van de beste studenten kunnen de universiteiten onderlinge concurrentie aangaan met andere universiteiten: op zowel academisch als atletisch niveau wil iedere universiteit de beste zijn!

Er zijn twee verschillende soorten scholarships die het meest voorkomen: atletische (athletic) scholarships en academische (academic) scholarships. De athletic scholarships worden uitgegeven door de sportcoaches, terwijl de hoogte van de academic scholarships worden bepaald door de universiteit.

Meer weten over jouw mogelijkheden? Of een keertje vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Wat is een atletische (athletic) scholarship?

Een athletic scholarship is een financiële beloning die wordt uitgereikt aan studenten die goed zijn in hun sport, het verlaagt de totale studiekosten. Amerikaanse universiteiten hebben verschillende sportteams, ieder met een eigen coaching staff. Elke coach ontvangt van de universiteit een geldbedrag die hij/zij mag verdelen over de teamleden. De coaches bepalen dus of je in aanmerking komt voor een sportbeurs. 

De totale hoogte van de beurzen kan oplopen tot 100% van de totale kosten en daarnaast komt het in sommige gevallen zelfs voor dat atleten ook extra zakgeld van de universiteit krijgen. De Amerikaanse sportbond heeft regels opgesteld voor het aantal scholarships dat per team mag worden uitgegeven, om concurrentie tussen de verschillende scholen eerlijk te houden.

De exacte bedragen verschillen per universiteit, zelfs binnen een team ontvangen teamleden verschillende bedragen. Dit is afhankelijk van hoe graag een coach de sporter in zijn team wilt hebben en hoeveel geld er nog over is. Ook is het afhankelijk van wat de totale kosten per universiteit zijn. Er zijn veel verschillende sportniveaus op Amerikaanse universiteiten en dus kans voor velen om een athletic scholarship binnen te halen. Slamstox helpt bij het vinden van de juiste sportbeurs voor jou en het onderhandelen met coaches over de hoogte ervan.

Naast atletische scholarships, worden er ook academische scholarships uitgedeeld. De hoogte van deze beurs wordt bepaald door de universiteiten op basis van je schoolprestaties.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

Wat is een academische (academic) scholarship?

Een academische scholarship is een financiële beloning die wordt uitgereikt aan studenten met goede academische resultaten en schoolprestaties, het verlaagt de totale studiekosten. Niet alle studenten komen in aanmerking voor een academische scholarships. De toelatingscommissie van de universiteit bepaalt wie er in aanmerking voor deze beurs komen, even als de hoogte hiervan.

Elke universiteit hanteert andere eisen, vaak wordt gekeken naar het cijfergemiddelde op de middelbare school (GPA) en de scores op de verschillende toelatingstoetsen. Andere academische activiteiten zoals stages tellen soms ook mee. Slamstox helpt bij het vertalen van je cijfers naar Amerikaanse standaarden, het opsturen van je cijfers naar coaches en universiteiten en bij de voorbereidingen van de toelatingstoetsen zodat je een zo hoog mogelijke academische beurs kunt ontvangen.

Voor Amerikaanse sportcoaches is het vaak ook erg interessant als je een goede student bent en een academische scholarship kunt bemachtigen. Dit betekent namelijk voor de sportcoach dat hij/zij een lagere sportbeurs nodig heeft om het financieel aantrekkelijk voor je te maken om naar deze universiteit te komen. Lees hier meer over hoe de hoogte van deze atletische scholarships wordt bepaald en hoe ze toegekend worden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

Wat zijn de sportkosten in Amerika?

In Nederland worden door sporters jaarlijks veel kosten gemaakt voor trainingen, wedstrijden en materialen. In Amerika worden al deze kosten gedekt door de universiteit, dit is de beloning die atleten krijgen omdat zij voor het team van de universiteit spelen. 

Los van de sportkosten, worden ook reis- en verblijfkosten bij wedstrijden en toernooien gedekt door de universiteit. Er zijn zelfs universiteiten die eigen vliegtuigen hebben voor hun student-athletes!

Universiteiten worden daarnaast vaak gesponsord door grote merken als Nike, Adidas, of Under Armour. Hierdoor maak je ook geen kosten aan (sport)kleding. Ook diensten zoals bijvoorbeeld fysiotherapie zitten inbegrepen in het pakket van een student-athlete.

Je maakt als student-athlete dus weinig kosten voor jouw opleiding en jouw sport, daarbij word je ook goed opgeleid en begeleidt. Super professioneel dus! Benieuwd geworden hoe anderen dit ervaren? Check ons artikel over geld uitgeven als student-athlete.

Lees meer

Wat zijn de studie- en verblijfkosten in Amerika?

De totale studie- en verblijfkosten verschillen per universiteit: sommige universiteiten hanteren een bedrag van 10.000 dollar per jaar, anderen een bedrag van 80.000 dollar per jaar. Dit zijn de kosten die een student moet betalen aan de universiteit, op het moment dat er geen studiebeurs wordt uitgegeven. Kosten van verblijf en maaltijden zitten hier in bijna alle gevallen bij ingesloten, net als kosten voor schoolboeken en andere school gerelateerde kosten.

Wat jij uiteindelijk aan de universiteit moet betalen hangt ervan af of je een scholarship (beurs) krijgt en hoe hoog deze scholarship is. Het bedrag van de scholarship wordt van het totale te betalen schoolgeld afgetrokken. De hoogtes van scholarships verschillen enorm en zijn afhankelijk van verschillende aspecten: jouw persoonlijke resultaten op atletisch en academisch niveau, het budget van de universiteit en het aantal plekken in een team. Je kunt scholarships krijgen op atletisch en op academisch gebied.

Slamstox helpt je bij het vinden van de beste universiteit en bij het aanvragen en de onderhandelingen voor een scholarship. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

Wat zijn de overige kosten waar ik rekening mee moet houden?

Tijdens je studie in Amerika zul je, net zoals in Nederland, overige kosten maken. Denk hierbij aan vrijetijdsbesteding, de rekening van je telefoonabonnement en vluchten naar Nederland. De hoogte hiervan is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en wat je allemaal gaat doen in je vrije tijd.

Je kunt er vanuit gaan dat alle schoolse kosten worden gedekt door de universiteit, maar als jij in het weekend lekker een hamburger van In ’n Out wilt scoren, dan zul je die uiteraard zelf moeten betalen. Dit geldt ook voor tripjes in het weekend etc.

Over het algemeen vallen de overige kosten heel erg mee omdat je veel op de campus van de universiteit bent!

Lees meer

Hoeveel geld heb ik nodig om 1 jaar naar Amerika te gaan als student-athlete?

Je kosten voor een jaar studeren in Amerika bestaan uit je schoolgeld, verblijf, eten en overige kosten. Het kost niets extra’s om een student-athlete te zijn ten opzichte van een normale student. Het heeft juist zijn voordelen: je kan namelijk een athletic scholarship ontvangen. De hoogte van de kosten ligt aan verschillende factoren die variëren per universiteit en per atleet: 

  1. De studie en verblijfkosten van je universiteit: Deze kunnen namelijk erg uiteenlopen per universiteit. Het kan gaan om bedragen van 10.000 dollar of 80.000 dollar per jaar. In dit bedrag zit vrijwel alles inbegrepen: je schoolgeld, verblijf, eten en extra kosten zoals je verzekeringen. Wanneer je student-athlete bent, dan worden de kosten voor het sporten voor je sowieso gedekt. Denk aan sportkleren, materialen, fysiotherapie en bus/vliegreizen naar de wedstrijden;
  2. Of je een scholarship krijgt en hoe hoog je scholarship is. Dit hangt af van je atletische niveau en je academische niveau. De school bepaalt of ze een scholarship willen uitreiken en hoe hoog die is. Wanneer je van grote waarde bent voor een team, zal je een hogere atletische scholarship krijgen. Als je daarnaast ook goede resultaten op school haalt, kan je daar ook een gedeeltelijke scholarship voor ontvangen;
  3. De overige kosten die je zelf maakt. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld je vliegticket naar huis, je telefoonrekening, vrijetijdsbesteding of andere persoonlijke uitgaven zoals kleren.

Slamstox helpt je bij het vinden van de beste universiteiten en bij het aanvragen en de onderhandelingen voor een scholarship. Hierin proberen we altijd te kijken naar de optimale mix van sport- en studiebeurzen. Wil jij graag weten hoe we te werk gaan of wil jij jouw mogelijkheden bekijken? Neem dan snel contact met ons op!

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?