Kosten en scholarships

Vragen over bijkomende kosten en scholarships in Amerika worden hier beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat zijn de sportkosten in Amerika?

In Nederland worden jaarlijks veel kosten gemaakt voor trainingen, wedstrijden en materialen. In Amerika worden al deze kosten gedekt door de universiteit, dit is de beloning die atleten krijgen omdat zij voor het team van de universiteit spelen. 

Universiteiten worden vaak gesponsord door grote merken als Nike, Adidas, Under Armour etc. hierdoor maak je ook geen kosten aan (sport)kleding. Ook diensten zoals bijvoorbeeld fysiotherapie zitten inbegrepen in het pakket van een student-athlete.

Lees meer

Wat zijn de studiekosten in Amerika?

De studiekosten verschillen per universiteit: sommige universiteiten hanteren een bedrag van 10.000 dollar per jaar, anderen een bedrag van 65.000 dollar per jaar. Kosten van verblijf en maaltijden zitten hier in bijna alle gevallen bij ingesloten. 

Wat jij uiteindelijk aan de universiteit moet betalen hangt ervan af of je een scholarship (beurs) krijgt en hoe hoog deze scholarship is. Het bedrag van de scholarship wordt dan van het totale schoolgeld afgetrokken. De hoogtes van scholarships verschillen enorm en is afhankelijk van verschillende aspecten: jouw persoonlijke resultaten op atletisch en academisch niveau, het budget van de universiteit en het aantal plekken in een team. 

Slamstox helpt je bij het vinden van de beste universiteit en bij de onderhandelingen voor een scholarship.

Lees meer

Wat is een scholarship?

Een scholarship is een bedrag dat een student ontvangt om studiekosten te verminderen of zelfs weg te nemen. Scholarships worden uitgereikt aan studenten die goede school- en sportresultaten hebben behaald: het is dus een financiële beloning die helpt bij het dragen van studiekosten. 

In Amerika zijn, in tegenstelling tot in Nederland, scholarships erg gebruikelijk. Universiteiten in Amerika hebben een ‘pot met geld’ die zij in de vorm van scholarships uitdelen aan de beste studenten. Middels het binnenhalen van de beste studenten kunnen de universiteiten onderlinge concurrentie aangaan met andere universiteiten: op zowel academisch als atletisch niveau wil iedere universiteit de beste zijn!

Lees meer

Wat is een atletische (athletic) scholarship?

Een athletic scholarship is een financiële beloning die wordt uitgereikt aan studenten die goed zijn in hun sport, het verlaagt de totale studiekosten. Amerikaanse universiteiten hebben verschillende sportteams, ieder met een eigen coaching staf. Elke coach ontvangt van de universiteit een geldbedrag die hij/zij mag verdelen over de teamleden en zij bepalen dus of je in aanmerking komt voor een sportbeurs. 

De bedragen verschillen per universiteit, zelfs binnen een team ontvangen teamleden verschillende bedragen. Dit is afhankelijk van hoe graag een coach de sporter in zijn team wilt hebben en hoeveel geld er nog over is. Er zijn veel verschillende sportniveaus op Amerikaanse universiteiten en dus kans voor velen om een athletic scholarship binnen te halen. Slamstox helpt bij het vinden van sportbeurzen en het onderhandelen met coaches over de hoogte ervan.

Naast atletische scholarships, worden er ook academische scholarships uitgereikt.

Lees meer

Wat is een academische (academic) scholarship?

Een academische scholarship is een financiële beloning die wordt uitgereikt aan studenten met goede academische resultaten, het verlaagt de totale studiekosten. Niet alle studenten komen in aanmerking voor een academische scholarships, de toelatingscommissie van de universiteit bepaalt dit. 

Elke universiteit hanteert andere eisen, vaak wordt gekeken naar het cijfergemiddelde op de middelbare school en de scores op de verschillende toelatingstoetsen. Andere academische activiteiten zoals stages tellen soms ook mee. Slamstox helpt bij het vertalen van je rapporten naar Amerikaanse standaarden, het opsturen van je cijfers naar coaches en universiteiten en bij de voorbereidingen van de toelatingstoetsen zodat je een zo hoog mogelijke academische beurs ontvangt.   

Naast academische scholarships, worden er ook atletische scholarships uitgereikt.

Lees meer

Wat zijn de overige kosten waar ik rekening mee moet houden?

Tijdens je studie in Amerika zul je, net zoals in Nederland, overige kosten maken. Denk hierbij aan vrijetijdsbesteding, de rekening van je telefoonabonnement en vluchten naar Nederland. De hoogte hiervan is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord