Atletiek in Amerika

Wil jij graag atletiek en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college atletiek in Amerika?

Meer dan 2000 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens of meiden die atletiek en studie in Amerika willen combineren.

College Track & Field in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast de atletiekbaan is!

Wil je meer weten over atletiek en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship?

Om in aanmerking te komen voor College Track & Field dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Een afgeronde drie-jarige MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Meer dan 2000 universiteitsteams doen mee aan een College Track & Field competitie. Al deze teams worden opgedeeld in verschillende divisies en niveaus, daarom is het mogelijk om ieder niveau aan atletiek te doen in Amerika.

Slamstox heeft nationale top-atleten bij de jeugd geplaatst bij universiteiten, maar ook jongens en meiden die op regionaler niveau bezig zijn met atletiek. Veel is dus mogelijk!

Vul het formulier op deze pagina in om erachter te komen wat mogelijk is met jouw atletiek-niveau!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college atletiek?

Studeren op een Amerikaanse universiteit kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college track & field teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college track & field ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe werkt college atletiek?

College Track en Field is waarschijnlijk net wat anders dan hoe je het ‘normale’ atletiek in Nederland gewend bent. Het belangrijkste verschil: je presteert niet alleen voor jezelf, maar ook voor het team en de universiteit! Ieder team bestaat uit mannelijke en vrouwelijke sprinters, lange afstandslopers, hordelopers, werpers (discus en/of speer), springers en meerkampers.

College Track en Field is opgedeeld in drie seizoenen: indoor track season (binnen, in een 200-meter baan), outdoor track season (buiten, op een 400-meter baan) en cross country (voor lange-afstandslopers).

Gedurende ieder seizoen nemen teams het op tegen teams van andere universiteiten tijdens verschillende ‘track meets’ (toernooien). Bij iedere ontmoeting worden atleten op basis van individuele en op basis van teamprestaties beoordeeld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen.

Het doel? Zo veel mogelijk punten binnen halen voor het team! Wanneer een sprinter bijvoorbeeld eerste wordt op de 200m sprint, heeft hij/zij niet alleen individueel punten behaald maar gaan er ook 10 punten naar het college team. Aan het eind van een toernooi worden de punten bij elkaar opgeteld en gaat een college team er met de winst vandoor. Dit systeem zorgt ervoor dat de team spirit heel erg hoog is en is de sfeer op ieder toernooi super energiek. De Amerikaanse sportmentaliteit!

Lees meer

Kan ik ergens iets zien over andere Slamstox college atletiek atleten?

Slamstox heeft al heel veel verschillende track & field-atleten op Amerikaanse universiteiten geplaatst. Onder deze atleten valt de top van de junioren maar ook jongens en meiden die regionaal aan atletiek-wedstrijden meegedaan hebben. Van Californië tot Florida en New York: de atleten zitten verdeeld over de hele Verenigde Staten!

Bekijk hier de volledige lijst van Slamstox track & field atleten!

Lees meer

Wat zijn mijn carrièrekansen na college atletiek?

Nadat je vier jaar gesport en gestudeerd hebt op de universiteit, zijn er gegarandeerd velen mogelijkheden voor je: zowel op als naast de atletiekbaan. Sommige van de beste college atleten zullen voor een professionele sportcarrière gaan terwijl veel anderen beginnen aan hun werkcarrière op het gebied waarvoor zij gestudeerd hebben.

Lees meer

College atletiek - fun facts

Wist je dat …

  • 417 van de 558 Amerikaanse alteten op de Olympische Spelen in Rio (ex-) college student atleten zijn?
  • de NCAA 21 officiële track & field evenementen organiseert? Op 17 van de 21 evenementen zijn scores behaald die beter zijn dan de Nederlandse Nationale Records.
  • Churandy Martina, een van de meest succesvolle Nederlands atleten, ook student-atleet was in Amerika? Hij was onderdeel van de University van Texas, El Paso.
  • De Amerikaanse College Track & Field competitie de grootste en sterkte Track & Field competitie wereldwijd is?!

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday