Toelatingstesten

Vragen over de toelatingstesten worden hier beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat zijn toelatingstesten?

Om toegelaten te worden op een Amerikaanse universiteit wordt er door de ‘Admissions Office’ naast je GPA (cijfergemiddelde) ook gekeken naar de scores van toelatingstesten: de SAT of ACT, de TOEFL, IELTS of de DuoLingo Test. De scores van deze toetsen bepalen niet alleen of je toegelaten wordt, maar kunnen ook invloed hebben op de hoogte van je academische beurs.

Lees meer

Wat is de SAT-test?

De Scholastic Aptitude Test (SAT) is een gestandaardiseerde toelatingstest voor universiteiten in Amerika. De test bestaat uit drie onderdelen: wiskunde, begrijpend lezen en schrijven. Voor ieder onderdeel ontvang je een aparte score. Slamstox geeft je leertips en -materiaal, helpt je bij de inschrijving en planning van de toets en stuurt jouw scores naar de Amerikaanse coaches!

Lees meer

Wat is de ACT-test?

De American College Testing (ACT) is net zoals de SAT een gestandaardiseerde toelatingstest voor universiteiten in Amerika.

De test bestaat uit vier onderdelen: Engels, Wiskunde, Lezen en Wetenschap. Voor elk onderdeel ontvang je een aparte score. Slamstox geeft je leertips en -materiaal, helpt je bij de inschrijving en planning van de toets en stuurt jouw scores naar de Amerikaanse coaches!

Lees meer

Wat is de TOEFL-test?

De TOEFL (Test of English as a Foreign Language) is op bijna alle universiteiten verplicht voor studenten van wie Engels niet de moedertaal is.

Bij deze toets wordt algemene kennis van de Engelse taal getoetst, het is namelijk belangrijk voor universiteiten om zeker te weten dat je een minimaal niveau van Engels beheerst. Slamstox helpt je bij de voorbereidingen en andere TOEFL-gerelateerde zaken zoals inschrijving, planning en het opsturen van je scores naar coaches en universiteiten.

Lees meer

Wat is de IELTS-test?

The International English Language Testing System (IELTS) is een alternatief voor de TOEFL.

Ook bij deze test word je puur op je beheersing van de Engelse taal getoetst. Elke universiteit hanteert een minimumscore om toegelaten te worden. De verschillende onderdelen zijn luisteren, spreken, lezen en schrijven.

Slamstox helpt je bij de voorbereidingen en andere IELTS-gerelateerde zaken zoals de inschrijving, de planning en het opsturen van je scores naar coaches en universiteiten.

Lees meer

Wat is de DuoLingo English Test?

De DuoLingo English Test is een nieuwere, moderne manier om je beheersing van de Engelse taal te toetsen. Je kan de toets afnemen vanuit huis, dit geldt niet bij de TOEFL en de IELTS-test.

Nog niet veel universiteiten gebruiken de DuoLingo test om te bepalen of internationale studenten de Engelse taal goed genoeg beheersen.

Lees meer

Waar wordt er nog meer naar gekeken bij toelating op een universiteit?

Naast de cijfers van de middelbare school en de scores op de toelatingstoetsen wordt er ook naar een aantal andere dingen gekeken.

Bijvoorbeeld de vakken die je hebt gevolgd, aanbevelingen van docenten en/of mentoren, motivatiebrieven en extra-curriculaire activiteiten zoals stages en vrijwilligerswerk. Soms worden ook toelatingsgesprekken gehouden. 

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord