Toelatingstesten

Vragen over de toelatingstesten worden hier beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat zijn toelatingstesten?

Om toegelaten te worden op een Amerikaanse universiteit wordt er door de ‘Admissions Office’ naast je GPA (cijfergemiddelde) ook gekeken naar de scores van toelatingstesten: de SAT of ACT, de TOEFL, IELTS of de DuoLingo Test. De scores van deze toetsen bepalen niet alleen of je toegelaten wordt, maar kunnen ook invloed hebben op de hoogte van je academische beurs.

Slamstox helpt je met het uitkiezen van de juiste testen, het inschrijven hiervoor en het voorbereiden en studeren. Met specifiek oefenmateriaal kun je je optimaal voorbereiden om een zo hoog mogelijke score te halen. Hiermee vergroot je niet alleen je kansen op toelating, maar ook om een hogere studiebeurs te ontvangen!

Lees meer

Wat is de SAT-test?

De Scholastic Aptitude Test (SAT) is een gestandaardiseerde toelatingstest voor universiteiten in Amerika. De test bestaat uit drie onderdelen: wiskunde, begrijpend lezen (Engels) en schrijven (essay). Voor de onderdelen wiskunde en Engels kun je per onderdeel een score krijgen van 800 punten, dus 1600 in totaal. Het essay onderdeel is bij de meeste scholen niet verplicht, en wordt daarom niet altijd afgenomen.

De SAT-test is bedoeld voor studenten die na de middelbare school instromen in Amerika. Als je al een HBO of WO studie gevolgd hebt in je eigen land, is het meestal niet nodig om de SAT te maken.

Slamstox geeft je leertips en -materiaal, helpt je bij de inschrijving en planning van de toets en stuurt jouw scores naar de Amerikaanse coaches!

Lees meer

Wat is de ACT-test?

De American College Testing (ACT) is net zoals de SAT een gestandaardiseerde toelatingstest voor universiteiten in Amerika. Meestal kiezen studenten ervoor om óf de SAT, óf de ACT te maken.

De ACT-test bestaat uit vier onderdelen: Engels, Wiskunde, Lezen en Wetenschap. Voor elk onderdeel ontvang je een aparte score tussen de 1 en de 36. Je eindscore is het gemiddelde van de scores die je hebt behaald op de 4 onderdelen. Hoe hoger je score, hoe groter de kans op toelating en op academische studiebeurzen!

Slamstox geeft je leertips en -materiaal, helpt je bij de inschrijving en planning van de toets en stuurt jouw scores naar de Amerikaanse coaches!

Lees meer

Wat is de TOEFL-test?

De TOEFL (Test of English as a Foreign Language) is op bijna alle universiteiten verplicht voor studenten van wie Engels niet de moedertaal is.

Bij deze toets wordt algemene kennis van de Engelse taal getoetst, het is namelijk belangrijk voor universiteiten om zeker te weten dat je een minimaal niveau van Engels beheerst. De test bestaat uit de onderdelen lezen, schrijven, luisteren en spreken. Voor elk onderdeel kun je 30 punten score, die bij elkaar opgeteld kunnen leiden tot een totaalscore van maximaal 120 punten. De test kan op meerdere locaties in Nederland worden gemaakt. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de TOEFL test online te maken.

Slamstox helpt je bij de voorbereidingen en andere TOEFL-gerelateerde zaken zoals inschrijving, planning en het opsturen van je scores naar coaches en universiteiten. Ook hebben we oefenmateriaal beschikbaar voor onze student-athletes om te oefenen voor de test.

Lees meer

Wat is de IELTS-test?

The International English Language Testing System (IELTS) is een alternatief voor de TOEFL.

Ook bij deze test word je puur op je beheersing van de Engelse taal getoetst. Elke universiteit hanteert een minimumscore om toegelaten te worden. De verschillende onderdelen zijn luisteren, spreken, lezen en schrijven. Voor het totaalresultaat krijg je een score tussen de 0 en de 9. Hoe hoger je score, hoe beter!

Slamstox helpt je bij de voorbereidingen en andere IELTS-gerelateerde zaken zoals de inschrijving, de planning en het opsturen van je scores naar coaches en universiteiten. Ook hebben we oefenmateriaal beschikbaar voor onze student-athletes zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden!

Lees meer

Wat is de DuoLingo English Test?

De DuoLingo English Test is een nieuwere, moderne manier om je beheersing van de Engelse taal te toetsen. Je kan de toets afnemen vanuit huis, dit geldt niet altijd bij de TOEFL en de IELTS-test.

Je kunt voor de DuoLingo test een score halen tussen de 0 en 160 punten, waarbij 160 de hoogste score is.

De DuoLingo test is sinds de opkomst van het Coronavirus snel in populariteit toegenomen. Het grote voordeel van de test is dat je hem thuis kunt maken, de scores snel beschikbaar zijn, en daarnaast is de test ook goedkoper. Nog niet alle universiteiten gebruiken de DuoLingo test om te bepalen of internationale studenten de Engelse taal goed genoeg beheersen.

Lees meer

Waar wordt nog meer naar gekeken bij toelating op een universiteit?

Naast de cijfers van de middelbare school en de scores op de toelatingstoetsen wordt er door de universiteiten ook naar een aantal andere dingen gekeken.

Er wordt onder andere gekeken naar de vakken die je hebt gevolgd, aanbevelingen van docenten en/of mentoren, motivatiebrieven en extra-curriculaire activiteiten zoals stages en vrijwilligerswerk. Soms worden ook toelatingsgesprekken gehouden. 

Universiteiten willen zeker weten dat jij de juiste kandidaat bent om toe te laten als student. Slamstox helpt je bij het aanmeldingsproces en met het opmaken van de juiste documentatie voor de toelating.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available from 00:00 to 23:59 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday