Hoeveel geld heb ik nodig om 1 jaar naar Amerika te gaan als student-athlete?

Kosten en scholarships - 12 oktober 2022

Je kosten voor een jaar studeren in Amerika bestaan uit je schoolgeld, verblijf, eten en overige kosten. Het kost niets extra’s om een student-athlete te zijn ten opzichte van een normale student. Het heeft juist zijn voordelen: je kan namelijk een athletic scholarship ontvangen. De hoogte van de kosten ligt aan verschillende factoren die variëren per universiteit en per atleet: 

  1. De studie en verblijfkosten van je universiteit: Deze kunnen namelijk erg uiteenlopen per universiteit. Het kan gaan om bedragen van 10.000 dollar of 80.000 dollar per jaar. In dit bedrag zit vrijwel alles inbegrepen: je schoolgeld, verblijf, eten en extra kosten zoals je verzekeringen. Wanneer je student-athlete bent, dan worden de kosten voor het sporten voor je sowieso gedekt. Denk aan sportkleren, materialen, fysiotherapie en bus/vliegreizen naar de wedstrijden;
  2. Of je een scholarship krijgt en hoe hoog je scholarship is. Dit hangt af van je atletische niveau en je academische niveau. De school bepaalt of ze een scholarship willen uitreiken en hoe hoog die is. Wanneer je van grote waarde bent voor een team, zal je een hogere atletische scholarship krijgen. Als je daarnaast ook goede resultaten op school haalt, kan je daar ook een gedeeltelijke scholarship voor ontvangen;
  3. De overige kosten die je zelf maakt. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld je vliegticket naar huis, je telefoonrekening, vrijetijdsbesteding of andere persoonlijke uitgaven zoals kleren.

Slamstox helpt je bij het vinden van de beste universiteiten en bij het aanvragen en de onderhandelingen voor een scholarship. Hierin proberen we altijd te kijken naar de optimale mix van sport- en studiebeurzen. Wil jij graag weten hoe we te werk gaan of wil jij jouw mogelijkheden bekijken? Neem dan snel contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?