Basketbal in Amerika

Wil jij graag basketbal en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college basketball in Amerika?

Meer dan 2.000 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens of meiden die graag basketbal met hun studie in Amerika willen combineren.

College Basketball in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld!

Dit alles dient als een goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast het basketbalveld is! Voor veel spelers is College Basketball ook een perfecte route om later prof te worden in de NBA. Wist je al dat grote namen als Michael Jordan, LeBron James en Kobe Bryant ook ooit begonnen met College Basketball?

Wil jij meer weten over basketballen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om college basketbal te kunnen spelen dien je de middelbare school te hebben afgerond. Voor Nederlandse student-athletes geldt dat je een HAVO- of VWO-diploma behaald moet hebben. Een afgeronde twee-jarige MBO-opleiding voldoet ook aan de eisen.

Amerikaanse Universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust even contact met ons op!

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Het college basketball systeem is onderverdeeld in acht verschillende divisies. In sommige divisies komen meer dan 300 teams uit, en ook binnen de divisies is er veel niveauverschil. Daarom verschilt het basketbal niveau van top NBA prospects in Division 1 tot club en regionale spelers in lagere divisies.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met jouw basketbalniveau? Vul dan het formulier op deze pagina in!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college basketball?

Studeren op een Amerikaanse universiteit kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten met college basketbal teams de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship.

Slamstox helpt je bij het vinden van een scholarship zodat jouw college basketbal ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Anderen student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt.

Lees hier meer over scholarships.

Lees meer

Hoe werkt college basketbal?

College basketbal is anders dan het ‘normale’ basketbal dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt niet voor een clubteam, maar voor het team van een universiteit. In Amerika zijn de competities en de (financiële) belangen in college basketbal zo groot, dat er enorm veel geld aan uit wordt gegeven.

Gemiddeld bestaat een team uit 20 jongens of meiden, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste 64 teams van Amerika aan mee mogen doen! Het nationale NCAA basketbaltoernooi wordt ook wel “March Madness” genoemd.

Een typische wedstrijd in college basketbal wordt gespeeld in 2 helften van 20 minuten. Dit is dus anders dan de regels in de NBA!

Het allergrootste verschil is de sfeer die er tijdens de wedstrijden hangt in en rondom de stadions. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er tijdens een wedstrijd duizenden studenten aan het aanmoedigen zijn, de wedstrijden op TV komen en mega veel sponsorbedragen worden opgehaald tijdens dit soort wedstrijden: het energielevel is erg hoog!

Lees meer

Wat is de ervaring van Slamstox in basketbal?

Slamstox heeft een heel groot netwerk in de Amerikaanse basketbalwereld. Onze basketbalspecialist Brian Riesmeijer heeft zelf in Amerika gespeeld bij EMCC, bekend van de Netflix serie Last Chance U. Brian heeft een enorm netwerk in Amerika van allerlei verschillende coaches en universiteiten op verschillende niveaus. Daarnaast werkt Slamstox samen met basketbalclub Heroes in Den Bosch, waar we sponsor zijn en regelmatig meedraaien bij de jeugdacademies. Brian kan perfect inschatten hoe jouw basketbalbalniveau zich verhoudt tot de niveaus in Amerika. Samen gaan we dan op zoek naar de best mogelijke universiteit.

Wil je alvast eens contact opnemen met Brian? Stuur dan een mailtje naar brian@slamstox.com.

Lees meer

Kan ik ergens iets zien over andere Slamstox college basketballers?

Slamstox heeft basketballers op verschillende universiteiten in Amerika geplaatst. De Slamstox-atleten zijn onderdeel van universiteiten verdeeld over alle staten: van Californië naar Florida en New York City! Bekijk hier de volledige lijst van alle Slamstox atleten.

Lees meer

Wat zijn mijn carrièrekansen na college basketball?

Nadat je vier jaar gebasketbald en gestudeerd hebt aan de universiteit, zijn er gegarandeerd unieke mogelijkheden voor je: zowel op als naast het veld. Sommige van de beste college basketball players, zoals Anthony Davis en Zion Williamson, zijn enorm populaire basketbal sterren in de NBA geworden. Anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Lees meer

College basketball - fun facts

Wist je dat…

  • Het voor basketballers in Amerika verplicht is om 1 jaar in college te spelen voordat ze prof kunnen worden?
  • De bovenstaande regel ook wel de “one and done” rule wordt genoemd?
  • Anthony Davis, een van de beste college basketballers ooit, nu bij de Lakers samen speelt met LeBron James?
  • Michael Jordan, de meest succesvolle speler ooit, speelde voor de University of North Carolina?
  • Slamstox team member Brian Riesmeijer speelde voor EMCC, ook wel bekend van de Netflix serie “Last Chance U”?
  • Ieder jaar de NCAA tournament champion wordt uitgenodigd voor een diner in het witte huis met de president van Amerika?
  • De meeste stadions voor college basketbal meer dan 20.000 zitplaatsen hebben voor toeschouwers?
  • College basketball de meest uitgezonden sport is in Amerika? Een gemiddelde wedstrijd komt op 8 TV-zenders tegelijk!
  • Veel college basketball players die niet de NBA halen, nog wel prof worden in Europa of in andere landen?

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday