Basketbal in Amerika

Wil jij graag basketbal en studie in Amerika combineren, en heb je hier vragen over? Die worden hier beantwoord! Staat je vraag hier niet tussen? Check dan de zoekfunctie of neem contact met ons op!

Wat is college basketbal in Amerika?

Meer dan 2.000 universiteiten in Amerika bieden scholarships aan voor jongens en meiden die graag basketbal en studeren in Amerika willen combineren.

College basketbal in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-atleten van over de hele wereld! Het moment om jezelf te ontwikkelen en de tijd van je leven te hebben.

Dit alles dient als goede start en voorbereiding op jouw toekomstige carrière: of dat nu op of naast het basketbalveld is! Voor veel spelers is College basketball ook een perfecte route om later prof te worden in de NBA.

Wist je dat? Grote namen als Michael Jordan, LeBron James en Kobe Bryant ook ooit begonnen met college basketbal voordat ze hun sporen verdiende in de NBA?

Wil jij meer weten over basketballen en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!

Lees meer

Hoe werkt college basketbal?

College basketbal is anders dan het ‘normale’ basketbal dat je in Nederland gewend bent: zowel in organisatie als in sfeer. Je speelt niet voor een clubteam, maar voor het team van een universiteit. In Amerika zijn de competities en de (financiële) belangen in college basketbal zo groot, dat er enorm veel geld aan uit wordt gegeven. Voor vrijwel iedere Amerikaanse jeugdbasketballer is het doel om voor een goed college basketbalteam te spelen.

Gemiddeld bestaat een team uit 20 jongens of meiden, gezamenlijk train je iedere dag. Met je team neem je het op tegen andere universiteiten in de competitie (conference). Het ultieme doel? De conference winnen! Dan kwalificeert het team zich voor het nationale toernooi, waar de beste 64 teams van Amerika aan mee mogen doen! Het nationale NCAA basketbaltoernooi wordt ook wel “March Madness” genoemd.

Een typische wedstrijd in college basketbal wordt gespeeld in 2 helften van 20 minuten. Dit is dus anders dan de regels in de NBA!

Het allergrootste verschil is de sfeer die er tijdens de wedstrijden hangt in en rondom de stadions. Teamgenoten en fans maken erg veel lawaai, moedigen elkaar aan en roepen vaak aanmoedigende teksten naar elkaar. Kijk dus niet raar op als er tijdens een wedstrijd duizenden studenten aan het aanmoedigen zijn, de wedstrijden op TV komen en mega veel sponsorbedragen worden opgehaald tijdens dit soort wedstrijden: het energielevel is erg hoog!

Lees meer

Hoe zit het met scholarships en college basketbal?

Studeren op een Amerikaanse universiteit kan wel tot $65.000 per jaar kosten! Een bedrag dat voor bijna alle studenten onrealistisch is. Daarom bieden bijna alle universiteiten de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische scholarship, zo ook voor college basketbalspelers.

Slamstox helpt je bij het vinden van een universiteit en scholarship zodat jouw college basketbal ervaring betaalbaar wordt. Sommige student-atleten ontvangen een volledige scholarship, daarmee kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atleten ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. Hier kun je meer informatie vinden over scholarships en kosten in Amerika.

Heb je vragen over scholarships of wil je weten wat voor jou realistisch is? Neem dan via het kennismakingsformulier vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we je graag.

Lees meer

Wat zijn de atletische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Doordat er op veel verschillende niveaus basketbal wordt gespeeld, zijn er ook veel mogelijkheden voor spelers van elk niveau.

Het college basketbal systeem is onderverdeeld in acht verschillende divisies. In sommige divisies komen meer dan 300 teams uit, en ook binnen de divisies is er veel niveauverschil. Daarom verschilt het basketbal niveau van top NBA prospects in Division 1 tot club en regionale spelers in lagere divisies.

Via deze link kun je meer informatie vinden over de verschillende divisies in Amerika.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met jouw basketbal niveau? Vul dan vrijblijvend ons kennismakingsformulier op deze pagina in! Dan kijken we graag samen naar jou mogelijkheden.

Lees meer

Wat zijn de academische voorwaarden voor een scholarship in Amerika?

Om college basketbal te kunnen spelen dien je minimaal de middelbare school te hebben afgerond. Er zijn echter meerdere opties:
– Je hebt een afgerond HAVO- of VWO- diploma;
– Je hebt een afgeronde (twee-jarige) MBO-opleiding;
– Je bent bezig met een bachelor opleiding;
– Je hebt een afgeronde bachelor opleiding.

Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Amerikaanse universiteiten bieden een groot scala aan opleidingen op veel verschillende niveaus aan. Dus zolang jij aan de voorwaarden voldoet, zorgen wij ervoor dat voor jou de perfecte match met een universiteit gemaakt wordt!

Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet of wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Lees meer

Wat is de ervaring van Slamstox in basketbal?

Slamstox heeft een heel groot netwerk in de Amerikaanse basketbalwereld. Onze basketbalspecialist Brian Riesmeijer heeft zelf in Amerika gespeeld bij EMCC, bekend van de Netflix serie Last Chance U. Brian heeft een enorm netwerk in Amerika van allerlei verschillende coaches en universiteiten op verschillende niveaus. Daarnaast werkt Slamstox samen met basketbalclub Heroes in Den Bosch, waar we sponsor zijn en regelmatig meedraaien bij de jeugdacademies. Brian kan perfect inschatten hoe jouw basketbalbalniveau zich verhoudt tot de niveaus in Amerika. Brian heeft al meerdere Slamstox basketballers succesvol geholpen. Een goed voorbeeld daarvan is Jeanine Brandsma die afgelopen zomer is vertrokken naar Long Island University. Jeanine mocht afgelopen zomer nog uitkomen voor het Nederlandse vrouwen basketbalteam Samen met Brian gaan we dan op zoek naar de best mogelijke universiteit.

Wil je alvast eens contact opnemen met Brian? Stuur dan een mailtje naar brian@slamstox.com.

Lees meer

Kan ik ergens iets zien over andere Slamstox college basketballers?

Slamstox heeft basketballers op verschillende universiteiten in Amerika geplaatst. De Slamstox-atleten zijn onderdeel van universiteiten verdeeld over alle staten: van Californië naar Florida en New York City! Voorbeelden van Slamstox basketbal spelers en speelsters zijn; Jeanine Brandsma, Eline Romijn, Max Sarink en Tom Ehlhardt. Bekijk hier de volledige lijst van alle Slamstox atleten.

Lees meer

Wat zijn mijn carrièrekansen na college basketball?

Nadat je vier jaar gebasketbald en gestudeerd hebt aan de universiteit, zijn er gegarandeerd unieke mogelijkheden voor je: zowel op als naast het veld. Sommige van de beste college basketball players, zoals Anthony Davis en Zion Williamson, zijn enorm populaire basketbal sterren in de NBA geworden. Anderen beginnen aan hun maatschappelijke carrière.

Ben jij klaar om te gaan werken? Slamstox helpt jou graag aan een kickstart van jouw carrière. Dit doen we met de Slamstox After College service, toegankelijk voor alle Slamstox student-athletes én niet Slamstox student-athletes. Meer weten over de Slamstox After College service? Check de pagina hier!

Lees meer

College basketbal - fun facts

Wist je dat…

  • Het voor basketballers in Amerika verplicht is om 1 jaar in college te spelen voordat ze prof kunnen worden?
  • De bovenstaande regel ook wel de “one and done” rule wordt genoemd?
  • Anthony Davis, een van de beste college basketballers ooit, nu bij de Lakers samen speelt met LeBron James?
  • Michael Jordan, de meest succesvolle speler ooit, speelde voor de University of North Carolina?
  • Slamstox team member Brian Riesmeijer speelde voor EMCC, ook wel bekend van de Netflix serie “Last Chance U”?
  • Ieder jaar de NCAA tournament champion wordt uitgenodigd voor een diner in het witte huis met de president van Amerika?
  • De meeste stadions voor college basketbal meer dan 20.000 zitplaatsen hebben voor toeschouwers?
  • College basketbal de meest uitgezonden sport is in Amerika? Een gemiddelde college basketbalwedstrijd wordt op maar liefst acht TV-zenders live uitgezonden!
  • Veel college basketball players die de NBA niet halen, nog wel prof worden in Europa of ergens anders?

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons.

Lees meer

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

Stel je vraag

Nog een vraag?

Geen zorgen, wij geven een antwoord

"*" geeft vereiste velden aan

× Hoe kan ik je helpen?