Het is weer tijd waarin we je meenemen op een reis naar een nieuwe staat en je langs de must-sees leiden in onze serie ‘What to do when in…’. Vandaag reizen we naar de meest noordwestelijke staat waar het groen van de natuur om elke hoek lijkt te wemelen: Washington. Als student-atleet besteed je natuurlijk veel tijd aan sporten en studeren. Maar er is ook voldoende tijd om het land te verkennen, dus zorg ervoor dat je de talrijke bezienswaardigheden niet mist.

Er kunnen zich tijdens jouw verblijf in de VS gevallen voordoen waarin je overweldigd raakt door je studie of opleiding. Maar maak je geen zorgen! Washington is gevuld met een verscheidenheid aan rustige plekken waar je tot rust kunt komen en kunt ontspannen terwijl je één wordt met de omgeving. Vergeet niet verder te lezen als je je eigen Washington-route wilt plannen.

Olympic National Park

Het Olympic National Park wordt beschouwd als een van de meest diverse nationale parken in de VS en beslaat bijna 1 miljoen hectare over het Olympisch schiereiland in de staat Washington. Het park dient als een geweldige manier om opnieuw contact te maken met de natuur, aangezien het bezienswaardigheden omvat zoals gletsjer bergtoppen, riviervalleien en rustige oevers van het meer. Je kunt zelfs wat dieren in het wild spotten, waaronder zeeotters, zwarte beren of elanden! Als je je ooit overweldigd voelt door je studie, ga dan hierheen en dompel jezelf onder in de serene sfeer.

Olympic National Park

Mount Rainier National Park

Als je zin hebt in een uitdagende klim, een kampeeravontuur of een ontsnapping uit de stad, rijd dan naar Mount Rainier National Park. Het park is een van de meest bezochte en oudste nationale parken in de VS, aangezien het in 1899 werd opgericht en 1,3 miljoen bezoekers per jaar heeft. Mount Rainier is ongeveer 150 jaar geleden uitgebarsten en is nog steeds een actieve vulkaan en claimt de titel van de hoogste berg in de staat op een hoogte van 4.392 meter. Vanwege de verschillende paden is het park een perfecte plek om te wandelen, bergbeklimmen en backpacken.

Mount Rainier National Park

The Space Needle

De Space Needle staat bekend om zijn futuristische ontwerp en is een van de meest herkenbare oriëntatiepunten ter wereld, en hij is te vinden in Seattle. Dit iconische bouwwerk werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962 en was bedoeld om de ambities van de mensheid in het ruimtetijdperk te symboliseren. De Space Needle is 200 meter hoog met een schotel aan de bovenkant, de enige plek in Seattle met een panoramisch uitzicht van 360 graden binnen en buiten over de stad en de verschillende omgevingen. Geheel glazen vloeren en kamerhoog glas zijn te vinden op de onderste en bovenste verdiepingen, wat geweldige fotomomenten oplevert!

The Space Needle

Pike Place Market

Als je van eten houdt, let dan goed op. Pike Place Market is de oudste continu werkende boerenmarkt in de hele VS en trekt ongeveer 10 miljoen mensen per jaar. De geschiedenis van de markt gaat terug tot augustus 1907, toen acht lokale boeren producten rechtstreeks aan het publiek begonnen te verkopen in plaats van via een tussenpersoon. Tegenwoordig bestaat de markt uit meer dan 500 winkels, verkopers, restaurants en bars. Als je langs Pike Place Market loopt, vind je opmerkelijke kraampjes met verse producten van de boerderij, visverkopers en speciaalzaken. Zorg ervoor dat je deze must-see in de ochtend bezoekt voordat het later op de middag erg druk wordt!

Pike Place Market

Seattle Art Museum

Het is tijd om kunstzinnig te worden! Sinds 1933 is het Seattle Art Museum (SAM) een knooppunt voor beeldende kunst van wereldklasse in de Pacific Northwest. SAM bevindt zich in het hart van het centrum van Seattle en het museum is gevuld met lichtgalerijen en verschillende collecties uit regio’s over de hele wereld die culturen en eeuwen overbruggen. SAM staat vooral bekend om zijn buitengewone Indiaanse galerijen en indrukwekkende collectie Australische Aboriginal-kunst. Het museum legt een grote nadruk op de erkenning dat het gebouw zich op het inheemse land van de kust Salish-bevolking bevindt, SAM streeft ernaar de voortdurende verbinding met het verleden, het heden en de toekomst van deze gemeenschappen te eren.

Seattle Art Museum

Mount St. Helens National Volcanic Monument

Zoals de naam al aangeeft, is Mount St. Helens National Volcanic Monument een monument voor Mount St. Helens, een actieve vulkaan in Skamania, Washington. Op 18 mei 1980 barstte de vulkaan uit met een ongekende hoeveelheid kracht, waarbij bomen op 25 kilometer afstand werden omver geblazen en 163 decibel aan geluid ontstond. De nasleep van de uitbarsting was zichtbaar vanuit de ruimte en liet een enorme krater op de berg achter. Het gebied is een populaire toeristische bestemming geworden met veel wandelpaden, picknickplaatsen en mooie uitzichten die met de auto of te voet kunnen worden genoten. Interessant is dat je naar de top van de actieve vulkaan mag klimmen, ook al is deze geclassificeerd als de meest actieve vulkaan in de continentale VS.

Mount St. Helens

Woodland Park Zoo

Woodland Park Zoo opende zijn deuren in 1899 en is daarmee 123 jaar oud! Midden in Seattle, is de dierentuin mooi gelegen in een grote stad. Hier kunt je genieten van het bekijken van een overvloed aan dieren, zoals tijgers, stekelvarkens, neushoorns en pinguïns. Woodland Park streeft ernaar dieren en hun leefgebieden te redden door leiderschap op het gebied van natuurbehoud en boeiende ervaringen. De dierentuin staat bekend om zijn brede scala aan wezens over de hele wereld, en het heeft zelfs meer dan 65 onderscheidingen ontvangen in meerdere categorieën voor zijn exposities. In totaal herbergt Woodland Park meer dan 300 diersoorten en beslaat het 92 hectare.

Tiger at Woodland Park Zoo

Lake Chelan

Aangezien de staat Washington bekend staat als de ‘Evergreen State’, is het logisch dat het een grote verscheidenheid aan natuur biedt. Dit is precies het geval met Lake Chelan. Het meer heeft een indrukwekkende grootte van 80 kilometer en werd vóór 1927 beschouwd als het grootste natuurlijke meer in de staat Washington. Naast prachtige uitzichten en wateractiviteiten, staat het meer bekend om zijn agrarische belang. Washington is de grootste appelproducent in de VS, met meer dan de helft van de productie van het land. Wereldberoemde appelboerderijen zijn te vinden aan de oever van het meer, dus als je in de buurt bent, kun je een duik nemen in het meer, genieten van het uitzicht en een hap nemen van ’s werelds beste appels. 

Lake Chelan

The Museum of Flight

Met meer dan 175 vliegtuigen is het Museum of Flight een van de topattracties van Washington. Gelegen in de buurt van Seattle, biedt het museum een ​​interessant alternatief voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Verbazingwekkend genoeg bezit het museum enkele van ’s werelds zeldzaamste vliegtuigen. Deze omvatten de eerste Boeing 727, 737, de eerste Air Force One (het vliegtuig van de president), de Boeing 247D en de enige Concorde aan de westkust. Naast vliegtuigen heeft het museum ook een verzameling foto’s van miljoenen historische momenten in de luchtvaart.

The Museum of Flight

San Juan Islands

De San Juan-eilanden zijn een archipel in de staat Washington. De eilanden staan ​​bekend om hun adembenemende natuurlijke schoonheid en worden gekenmerkt door landschappen en dieren in het wild in de Pacific Northwest. Hier vind je zeeleeuwen, Amerikaanse zeearenden (Amerika’s nationale dier) en bultruggen. Afgezien daarvan hebben Amerikaanse iconen als Bill Gates, Steve Miller en Tom Skerritt allemaal onroerend goed in het gebied. Omdat de eilanden zo dicht bij de zee liggen, zijn de zeevruchten geweldig en kunt je je vis vers gevangen krijgen!

San Juan Islands