‘College Golf’ in Amerika biedt het hoogste niveau amateurgolf ter wereld! Veel topamateurs van over de hele wereld komen naar Amerika om studie en golf te combineren en om als student-atleet uit te komen voor hun universiteit. Mooie voorbeelden van onze Nederlandse toppers zijn Mayka Hoogeboom (Kent State) en Jerry Ji (Illinois). Student atleet wordt je niet zomaar, je moet eerst het recruitment proces door! Maar waarop worden golfers nu eigenlik beoordeeld door college coaches? Wij hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet!

1. Persoonlijkheid & connectie

Jouw persoonlijkheid is een erg belangrijk aspect als het aankomt op College Golf recruitment. Coaches zijn opzoek naar atleten die het team vooropstellen en zich inzetten om het team beter te maken: individualisten die zichzelf voor alles zetten zijn niet geschikt als College Golfer. Daarnaast is een goede band en connectie met de coach erg belangrijk. Een coach moet het gevoel hebben dat jouw instelling en persoonlijkheid past bij het team. Dit geldt ook de andere kant op. Jij moet als atleet een goed gevoel hebben bij de coach, hij of zij zal immers jouw coach zijn voor de komende vier jaar!

2. Videobeelden of live play

Een recruitment video heeft veel invloed op de interesse van de coach. Het is een manier om de coach een indruk te geven van jouw swing op alle aspecten van het spel. Een coach kan aan de hand van jouw recruitment video zien hoe de basis van jouw swing is en of er nog ruimte is voor verbetering. Sommige coaches zijn namelijk heel erg gericht op de toekomstige ontwikkeling van een speler, andere coaches willen juist spelers hebben die op de top van hun spel zitten. Uiteraard kunnen wij je een handje helpen om een zo’n aantrekkelijk mogelijke recruitment video te maken! Wil je zien hoe een college golf recruitment video er uit ziet? Check dan nu onze youtube pagina!

Het komt soms ook voor dat coaches naar Europa komen om te kijken bij grote internationale wedstrijden. Hier scouten ze voor goede atleten, of ze gaan kijken bij de atleten waar ze mee in contact zijn en interesse in hebben. Wil jij meer weten over de wedstrijden waar veel coaches op af komen? Neem dan contact op met Thijs!

3. Academische prestaties

In Amerika combineer je golf met een studie. Het is dus ook belangrijk om een bepaald academisch niveau te hebben om in Amerika te kunnen studeren. Coaches vinden het belangrijk dat atleten binnen het team niet alleen goed presteren op de sportvelden, maar ook in de schoolbanken! Bij gedreven studenten hoeven ze zich dan namelijk geen zorgen te maken over de speelgerechtigheid van de speler. Voor goede cijfers op school kun je ook academische beurzen krijgen. Wil jij weten of jij met jouw studieniveau in aanmerking komt voor college golf? Check onze golf pagina.

4. Scores & Rankings

Voor een coach is het moeilijk om, aan de hand van alleen online beeldmateriaal, jouw golf niveau in te schatten. Om dit zo goed mogelijk te doen kijken ze naast de recruiting video ook naar jouw stroke play scoring average en ranking. Twee belangrijke rankings waar veel coaches naar kijken zijn de World Amateur Golf Ranking (WAGR) en de European Golf Ranking (EGR). Op basis hiervan kunnen de coaches een inschatting maken van jouw niveau ten opzichte van andere spelers in Europa en de rest van de wereld. Daarnaast vinden ze scoring average ook belangrijk, dit laat zien hoe constant een speler is en op welk niveau hij/zij speelt. Wel is het goed om aan te kunnen tonen dat de scoring average is gebaseerd om meerdere rondes die zijn gespeeld op verschillende banen. In Amerika speel je immers ook iedere week ergens anders!

5. Communicatie

Goed lopende communicatie is iets wat de coaches in Amerika erg belangrijk vinden. Ze willen graag het idee krijgen dat jij als atleet geïnteresseerd ben in de school en jezelf proactief opstelt in de communicatie. Dit houdt dus in: interesse tonen in de coach en de school, proactief informatie opsturen, snel reageren op berichten, etc. De coaches zien de communicatie namelijk als een generale repetitie voor hoe het contact zal zijn als jij eenmaal daar op de school aanwezig bent. Uiteraard helpen we hierbij tijdens jouw proces naar Amerika!

Wil je ook graag college golf spelen in Amerika of wil je nog wat meer informatie over het recruiting proces? Laat hier je gegevens achter en we helpen je verder!