Als student-athlete wil jij je altijd zo goed mogelijk voorbereiden op een wedstrijd. Atleten die sporten en studeren in Amerika krijgen alle faciliteiten tot hun beschikking om zich goed klaar te kunnen maken voor game day. Een goed begin is het halve werk zeggen ze dan. Je moet goed eten, slapen en sommige sporters hebben bepaalde standaard wedstrijdrituelen. Een van die voorbereidingen is het luisteren van muziek. Hiermee kan je alvast die adrenaline laten vloeien, zodat je helemaal ‘pumped up’ bent voor gameday. Je ziet ook best wel veel sporters die hun koptelefoon opzetten voor een wedstrijd om goed te kunnen concentreren en in ‘the zone’ te komen. 

Hieronder zetten wij een aantal playlists onder elkaar, waarmee je jouw wedstrijddag perfect kan beginnen!

Pre-Game Playlists

Iedereen heeft zijn eigen genre wat hij/zij leuk vindt. Voor game day, is het meest voorkomende genre Hiphop/Rap. De teksten zijn vaak motiverend en hebben een goede beat. Deze playlist is hier perfect voor. Wanneer je de kleedkamer uitloopt, ben je helemaal hyped om de tegenstander in te maken!

Het is maar net waar jij die adrenaline rush van krijgt. Houd je meer van electronic en dance muziek, dan is deze playlist wat voor jou. Van deze nummers krijg je lekker veel energie, die je uiteindelijk in jouw wedstrijd kan stoppen!

Voor de Pop liefhebbers hebben we ook een lijstje! Deze playlist heeft een paar goede ‘oldies’ waar je met je team op los kan gaan. Dit lijstje zorgt vooral voor een lekker sfeertje in de kleedkamer! Meezingen maar!

In de kleedkamer wordt de muziek vaak op een grote box afgespeeld, waar heel het team naar luistert. Het kan soms best lastig zijn om muziek te vinden die iedereen leuk vindt, want iedereen kan een andere smaak hebben. In het lijstje hieronder zit voor iedereen wat wils!

Het volgende lijstje is niet voor iedereen weggelegd, maar kan voor sommigen echt een life saver zijn. Sommige sporters zijn best wel zenuwachtig voor een wedstrijd en moeten juist tot rust komen. Dan heb je andere muziek nodig dan een playlist vol met adrenaline. Raak jij nou gefocust van klassieke muziek, dan is deze playlist misschien iets voor jou.

We zouden Slamstox niet zijn als we het niet over College zouden hebben. Game Day is niet alleen voor de spelers hun favoriete dag, maar ook voor de fans is dit een groot feest. Op deze dag zijn er BBQ’s, cheerleaders, fans en nog veel meer. Hier kan de muziek natuurlijk niet ontbreken! Een fan van de Louisiana State University heeft een playlist gemaakt voor een echte LSU Tigers Game Day. Ook leuk om eens naar te kijken!

https://open.spotify.com/user/carlyvincent_/playlist/6qoPBptl6yYj2FyRANvZES?si=YJZMwJb_TfSk5yJysoq_8w

Motivational Speeches

Soms is muziek gewoon niet helemaal jouw ding. Dan kan een motivational speech er misschien voor zorgen dat jij hyped aan de wedstrijd kan beginnen. Maar niet elke motivational speech zal iets voor jou zijn. De woorden moeten jou persoonlijk aanspreken en je motiveren. Als je een speech hebt gevonden, luister dan woord voor woord naar wat er gezegd wordt om de boodschap binnen te laten komen. Hieronder een van onze favoriete speeches. Time to get hyped!

Bij een motivational speech worden er vaak zinnen meerdere keren herhaald. Deze quote blijft dan wel hangen. Je kan hem dan in je hoofd een aantal keer herhalen voordat het eerste fluitsignaal klinkt. Met deze quote kan heb je een houvast en raak je gemotiveerd en gefocust. Hiervan is de motivational speech “Make It Count” een perfect voorbeeld. 

Na dit artikel kan je hopelijk jouw draai geven aan je pre-game ritueel. Hiermee kan jij het beste in jezelf naar boven halen op een wedstrijd dag. En dat zien we bij Slamstox maar al te graag! Wij helpen student-athletes om het hoogst haalbare uit hun tijd in Amerika te halen. Wil jij dat nou ook? Neem dan eens contact met ons op en dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden.