In november heeft onze Field Hockey Manager Marle een wel hele bijzondere trip naar de USA gemaakt. Op onze socials hebben jullie toen al alles kunnen volgen, in deze blog blikken we nogmaals terug op deze trip. Zo heeft ze daar verschillende universiteiten bezocht, coaches gesproken en de Field Hockey Final Four (Landskampioenschap) wedstrijden bijgewoond.

De trip begon in Newark, New Jersey. Slamstox athlete Marique Dieudonné op pad met haar team van Rutgers naar de eerste ronde van het NCAA toernooi dus haar zien was helaas niet mogelijk. Hierna is Marle doorgereisd naar Fairfield University waar ze een mooie tour heeft gekregen van de prachtige campus en bij heeft kunnen kletsen met Slamstox athlete Dominique van der Zee.

Na Fairfield stond Yale University op het programma! Tijdens een flinke rondleiding op de prachtige campus is Marle zelfs Yale icon “Handsome Dan” tegen gekomen! Een hele eer. Helaas was Slamstox Athlete Fenne Mulder al thuis voor Thanksgiving. Diezelfde dag werd Marle ook nog ontvangen op Quinnipiac University, waar ze een rondleiding kreeg op de mooie campus midden in de heuvels van Connecticut en heeft ze Slamstox tennisster Dominique Yeo op haar nieuwe universiteit gezien.

Via Philadelphia met bezoekjes aan Temple University (Mathea Lasalle), Drexel University (Pien van Elsen) en Saint Joseph’s University (Marith Bijkerk) kwam Marle in Richmond, Virginia. Extra leuk; hier bracht ze een uitgebreid bezoek aan haar oude universiteit: Virginia Commonwealth University. 

Vanuit Richmond werd de weg vervolgd richting Durham en Chapel Hill in North Carolina om daar de Final Four te bezoeken. Aan dit toernooi doen de beste vier teams van Amerika mee. Dat waren dit jaar: Duke University (met Slamstox Athlete Josephine Veen), Northwestern University, University of Virginia en UNC Chapel Hill (met Jasmina, het zusje van onze field hockey specialist Eva Smolenaars).

Duke strandde uiteindelijk in de halve finale, hierdoor had Josephine nog wel tijd om een tour te geven over de prachtige Duke sportfaciliteiten en campus.

De uiteindelijke “National Champion” werd UNC Chapel Hill in een double overtime/shootouts thriller tegen Northwestern. Check hieronder de highlights van de wedstrijd.

Na een soepel verlopen terugreis kan Marle niet wachten om met al deze nieuw vergaarde informatie en connecties alle Slamstox Athletes nog beter te helpen! Waar moet ze de volgende keer een kijkje nemen? Let us know! En wil je net als deze toppers ook je sport en studie combineren, in Amerika, vul dan dit formuliertje in en we nemen vrijblijvend contact met je op.