Droom jij ervan om atletiek en studie te combineren in Amerika? Slamstox helpt jou om die droom waar te kunnen maken. Je leest hieronder meer over Slamstox en college track & field in Amerika.

Wat doet Slamstox?

Wil jij een student-athlete worden en studie met hoog niveau sport combineren? Dit is een belangrijke en life-changing beslissing. Slamstox helpt ambitieuze student-athletes bij het vinden van een studiebeurs aan universiteiten in de Verenigde Staten.

Het proces om een student-athlete te worden is complex. Tijdens dit proces moet er enorm veel gebeuren. Denk aan verschillende testen, visum aanvragen, de perfecte match tussen jou en de universiteit vinden én nog veel meer. Slamstox begeleidt jou en jouw ouders gedurende het hele proces. Inmiddels hebben al meer dan 500 student-athletes via Slamstox hun droomplek in Amerika gevonden, ben jij de volgende?

College track & field in Amerika

Atletiek wordt in Amerika track & field genoemd en is razend populair. Meer dan 1.200 universiteiten in Amerika bieden studiebeurzen aan voor jongens of meiden die atletiek en studie in Amerika willen combineren. College track & field in Amerika is de ideale manier om beter te worden in je sport, om zowel fysiek als mentaal sterker te worden en om vrienden te worden met andere student-athletes uit de hele wereld.

College atletiek is waarschijnlijk net wat anders dan hoe je het ‘normale’ atletiek in Nederland gewend bent. Het belangrijkste verschil: je presteert niet alleen voor jezelf, maar ook voor het team en de universiteit! Als team neem je het op tegen teams van andere universiteiten. Bij iedere zogeheten ‘meet’ kun je individueel punten behalen en ook voor het team. Het ultieme doel is zo veel mogelijk punten binnen halen voor het team, zodat het team bovenaan staat in de conference.

Meer weten over college track & field? Bekijk dan ook dit artikel eens!

Famke Heinst

Famke Heinst, deze naam heb je vast al een keer voorbij gezien, want Famke is namelijk werkzaam bij Slamstox als track & field specialist. Famke is in 2017 via Slamstox vertrokken naar High Point University. Hier maakte zij deel uit van het track & field en cross country team, dat uitkomt in de NCAA Division l, het hoogst haalbare college niveau.

Nadat Famke na vier jaar haar diploma heeft behaald aan High Point University, vervolgde ze haar studie met een master in Nederland. Famke vond haar avontuur in Amerika zo tof, dat ze nu ook andere atleten helpt om hun droom waar te maken om atletiek en studie te combineren in Amerika. Naast haar master zal Famke dus track & field atleten naar de Verenigde Staten begeleiden!

Deze video hieronder is zeker het kijken waard! Hierin deelt Famke Heinst haar ervaringen met track & field in Amerika en vertelt Slamstox-oprichter Pedro Mol meer over de werkwijze van Slamstox en wat Slamstox allemaal kan betekenen voor een student-athlete.

Ben jij klaar voor een once-in-a-lifetime experience? Klik dan op onderstaande button!