Wat doet Slamstox?

Heb jij de droom om sport en studie te combineren in Amerika? Slamstox kan jou daarbij helpen. Wij zijn jouw partner in het hele proces, vanaf het eerste moment totdat jij in het vliegtuig zit begeleiden en ondersteunen wij jou en jouw ouders. Ook als jij in Amerika bent behouden wij nog veel contact.

Tijdens dit proces moet er enorm veel gebeuren. Denk aan verschillende testen, visum aanvragen, de perfecte match tussen jou en de universiteit vinden én nog veel meer. Slamstox heeft al meer dan 500 student-athletes succesvol geholpen, ben jij de volgende?

College en voetbal in Amerika

Ook moeite met de combinatie tussen school en studie in Nederland of wil jij je meer focussen op één van deze aspecten? In Amerika is de combinatie tussen school en studie een unieke. Waar in Nederland veel sportende studenten moeite hebben met de afstemming tussen studeren en sporten is dit in Amerika super goed geregeld. Alle docenten houden rekening met jouw trainingen en wedstrijden en de lesuren worden afgestemd op jouw trainingstijden. Hierdoor kun jij aandacht besteden aan alle taken die je moet doen.

Voetbal in Amerika is de laatste decennia enorm gegroeid. Van de 2000 universiteiten (!) die er in Amerika zijn hebben meer dan 1700 universiteiten voetbalteams. Waar in Nederland het mannenvoetbal veel groter is dan het vrouwenvoetbal is het in Amerika beide huge! Doordat er enkele andere speelregels zijn is het spel daar sneller en fysieker dan in Nederland. Je mag namelijk 11 keer wisselen en als je gewisseld bent mag je in de tweede helft weer spelen. Zodra de bal uit is wordt de tijd stil gezet, hierdoor speel je altijd 90 minuten. Bovendien is de competitie korter dan in Nederland, de competitie duurt van augustus tot en met december. In de week speel je 2 of 3 wedstrijden, dit is dus veel intensiever dan in Nederland. 

Bob Groenendijk 

Bob Groenendijk is één van de succesvolste voetballers die Slamstox ooit gehad heeft. De Veldhovenaar besloot PSV na 11 jaar te verlaten voor de University of the Pacific. Hier heeft Bob 3 jaar lang in de division I gespeeld. Het ging hem zo goed af dat hij op stage bij Portland Timbers mocht, deze club komt uit in de MLS.  Bob heeft dus echt aan het profvoetbal geroken in Amerika. Toen hij terugkwam naar Nederland speelde hij voor VV UNA. Zijn verblijf in Nederland duurde echter niet heel lang. Op dit moment studeert Bob in Engeland en voetbalt hij bij een plaatselijke club. 

In deze video deelt Bob zijn ervaringen met jullie, zeker het kijken waard! Wil jij ook graag voetballen en studeren in Amerika net zoals Bob? Neem dan snel contact met ons op!