De NCAA wordt gezien als een ander woord voor universiteitssporten in Amerika, maar wat veel atleten niet weten, is dat er een andere regelgevende instantie op universitair niveau is waar beurzen mogelijk zijn. De NAIA (National Association for Intercollegiate Athletics) is het oudste bestuursorgaan van de universiteitssport. NAIA-scholen, die voornamelijk uit kleinere scholen bestaan, zijn bijna altijd een goede optie om te overwegen.

Over NAIA:

– De NAIA is een overkoepelende organisatie opgericht in 1937.
– De NAIA beheert 25 verschillende sporten op universitair niveau.
– Er zijn meer dan 250 scholen en 60.000 atleten die op NAIA-niveau concurreren op Amerikaanse universiteiten.
– De meeste NAIA-scholen zijn kleinere particuliere universiteiten.
– NAIA-scholen bieden beurzen aan voor sporten zoals basketbal, honkbal, langlaufen, american football, voetbal, atletiek, zwemmen, tennis en golf.

NAIA-beurzen

Elk jaar geeft de NAIA beurzen aan NAIA-studentatleten ter waarde van in totaal meer dan $ 500 miljoen. Alle beurzen zijn gelijk, wat betekent dat een enkele beurs kan worden opgesplitst over meerdere atleten. Elke sport heeft een maximum aantal beurzen dat onder de spelers kan worden verdeeld. NAIA-beurzen zijn, net als de meeste andere sportbeurzen, niet gegarandeerd voor vier jaar. Dit betekent dat de sporters zich elk jaar moeten bewijzen om de beurs te behouden, maar ook dat er mogelijkheden zijn om de beurs te vergroten door goed te presteren

Aantal scholarships per sport:

Baseball: 12

Basketball Division 1: 11

Basketball Division 2: 6

Cross Country: 5

American Football: 24

Golf: 5

Soccer: 12

Softball: 10

Swimming: 8

Tennis: 5

Track and Field: 12

Wrestling: 8

Volleybal: 8

Net als NCAA-scholen worden NAIA-scholen niet altijd volledig gefinancierd. Het bovenstaande aantal beurzen per sport is gebaseerd op het maximale aantal beurzen dat een team is toegestaan, maar het is niet gegarandeerd dat alle NAIA-scholen het volledige aantal beurzen kunnen aanbieden.

Hoe fanatiek zijn NAIA-scholen?

NAIA-scholen zijn vergelijkbaar met NCAA Division II-scholen. Er zijn twee categorieën NAIA-scholen: de scholen die van plan zijn om in de NAIA te blijven en de scholen die ambities hebben om deel te nemen aan de NCAA. Als je als atleet met een NAIA-school praat, is het belangrijk om te weten in welke categorie de school valt.

Het concurrentieniveau in de NAIA is in opkomst. Zoals veel van de kleine scholen is het belangrijkste niveauverschil niet te wijten aan hoe goed de beste atleten zijn, maar aan het gebrek aan middelen om de beste atleten te rekruteren. De NAIA-scholen worden hier steeds fanatieker van. De samenwerking met Slamstox wordt dan ook vaak als zeer nuttig gezien, omdat we snel de juiste informatie van de coaches kunnen krijgen.

Zijn NAIA-scholen iets om te overwegen?

Atleten die geïnteresseerd zijn in universiteitssporten in Amerika, moeten hun zoektocht altijd beginnen door te zoeken naar scholen die aan hun criteria voldoen. De meeste gezinnen beginnen met het kiezen van bekende scholen van tv. Hierdoor wordt er veel tijd verspild met het proberen op te vallen op scholen waar de atleet niet het niveau voor heeft. Het is efficiënter om met zoeken te beginnen door scholen te selecteren op basis van persoonlijke criteria zoals locatie, sportniveau, academische voorkeur, enz. Op deze manier zullen in veel gevallen NAIA-scholen op uw lijst verschijnen. Slamstox helpt sporters bij het verfijnen van hun selectiecriteria om zo tot een kwalitatieve lijst van scholen te komen.

Wil je meer weten over de NAIA en wat Slamstox voor jou kan doen? Neem dan contact met ons op!