Tijd voor een nieuwe ‘What to do when in…’ In deze serie laten we je de hoogtepunten en leukste, meest bijzondere bezienswaardigheden zien van de Amerikaanse staten, deze keer: Illinois. In deze noordelijke staat begint de bekende route naar het westen en ligt een wereldstad die je écht moet bezoeken! Als student-athlete ben je druk bezig met je sport en de studie, maar er is ook genoeg tijd om te ontspannen. We zetten de mooiste en leukste bezienswaardigheden voor je op een rij, maar first steps first: op onze eigen Slamstox Amerika kaart wijzen we je eerst even aan waar de staat Illinois ligt.

Slamstox Amerika kaart - Slamstox
Slamstox Map

Chicago

We beginnen met de parel van het noorden van Amerika, de op twee na grootste stad van Amerika met meer dan negen miljoen inwoners. In deze stad kun je een heerlijke Chicago-style hotdog eten, kijken of je de bekende deepdish pizza op kan en nog veel meer. Verder heeft Chicago een prachtige skyline en hoef je je s’avonds niet te vervelen door de vele clubs en uitgaansgelegenheden. Je kunt een heel lijstje maken over deze stad alleen al, wij zetten de hoogtepunten op een rijtje voor je. Deze stad moet je gewoon bezocht hebben als je in Illinois bent!

Chicago stad - Slamstox
Skyline – Chicago

Millennium park – Cloud gate

Dit park is een van de bekendste parken in Illinois en ligt aan het Michigan meer, hier kun je in de zomer heerlijk van genieten. Maar in de winter brengt het meer ook een hoop kou met zich mee. In het park zijn meerdere bezienswaardigheden waaronder een grote fontein, een prachtige voetgangersbrug, het openluchttheater, maar de bezienswaardigheid die er echt tussenuit springt Is de Cloud Gate! Deze ”wolk” geeft een volledige weerspiegeling van alles om je heen, een heel bijzonder gezicht als je hier voor staat. Niet gek dan ook dat dit jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Op een mooie dag kun je prachtige foto’s maken waarin je je eigen weerspiegeling ziet met alle gebouwen om je heen. Ook leuk is dat de inwoners van Chicago iedere dag gratis rondleidingen geven vanuit het informatiegebouw.

Cloud gate - Slamstox
Cloud Gate – Chicago

Botanic Garden

Chicago is een enorm drukke stad waar altijd wel iets te beleven is. Wanneer je even tot rust wilt komen in zo’n drukke metropool, zijn de botanische tuinen de place to be om tot rust te komen, vooral als je van natuur houdt. Deze tuin is het hele jaar open en is gratis te bezoeken. Je kunt hier meer dan 20 thema’s vinden waar de natuur op afgestemd is, verspreid over negen eilanden. Genoeg natuur dus om uren te genieten, extra bijzonder: het park is gespecialiseerd in het houden van beschermde en bijna uitgestorven plantsoorten. Grote kans dus dat je hier planten tegenkomt die je niet zo snel ergens anders tegenkomt.

Botanic Garden - Slamstox
Botanic Garden – Chicago

360 Chicago

Er is maar één echte manier om de skyline van Chicago in je op te nemen, dat is door zelf een van de hoogste gebouwen te bezoeken: 360 Chicago geeft een volledige blik over de hele skyline! Los van deze unieke ervaring hebben ze ook nog eens een bijzonder kantel systeem in de toren verwerkt: je kunt in een soort bak tegen de glazen ruiten gaan staan, waarna je naar voren kantelt en een bijzonder uitzicht hebt op Chicago. Een unieke ervaring en wat ons betreft eentje die je niet mag missen als je in deze stad bent.

360 chicago - Slamstox
360 Chicago

Lincoln Park Zoo

De in 1868 geopende dierentuin is een van de grootste in Noord-Amerika, in de dierentuin zijn meer dan 1000 dieren te zien (waarvan 200 verschillende soorten). Dat deze dierentuin oud is zie je terug in de mooie, historische gebouwen, echter gaan ze wel mee met de tijd. Dat betekent dat s’avonds bijvoorbeeld alles verlicht wordt in verschillende led kleuren. Er zijn verschillende gebieden te vinden in de dierentuin, waaronder een prachtig noordpoolgebied waarin de ijsberen vrij rond kunnen lopen, als bezoeker kun je hier onder water kijken of je de ijsberen ziet zwemmen. In 2016 is het Robert and Mayari Pritzker Penguin Cove geopend waar Afrikaanse pinguïns vrij rondlopen. De omgeving is zo ingericht dat de dieren zonder stress kunnen leven en zich voort kunnen planten.

Lincoln Park Zoo - Slamstox
Lincoln Park Zoo – Chicago

Buffalo Rock State Park

Ten zuiden van Chicago ligt Buffalo Rock State Park en zeker een aanrader als je van natuur houdt! Het park staat bekend om haar mooie rivier waaraan het gelegen is. Het park wordt beschermd door omliggende stenen die door de eeuwen heen zijn uitgesneden door erosie van de rivier. Buffalo Rock State ligt in een rustige omgeving, in verhouding met andere parken in Amerika is het park bovendien relatief klein. Maar wat ons betreft is dit een fantastische plek om (op een actieve manier) tot rust te komen!

Bufffalo Rock State Park - Slamstox
Buffalo Rock State Park – Illinois

Route 66

De bekendste roadtrip route begint in Chicago en loop via tal van staten helemaal naar Los Angeles. Dit is een van de eerste wegen in Amerika die speciaal is aangelegd om van oost naar west te kunnen rijden. Door de jaren heen heeft de weg steeds meer plaats moeten maken voor de enorme snelwegen, waardoor deze route tegenwoordig niks meer is dan een landweggetje. Gelukkig herkennen de meeste Amerikanen de historische waarde van deze route en is deze sinds enkele jaren weer helemaal uitgestippeld met mooie historische gebouwen op haar route.

Route 66 - Slamstox
Wall painting – Pointiac Illinois

Begin of the route E. Jackson Blvd, Chicago

Zoals we net al zeiden begint de bekende Route 66 in Chicago. Maar waar begint die precies? Dat is niet zo makkelijk te bepalen aangezien de route in de beginjaren meerdere keren is verlegd door de groei van Chicago. Oorspronkelijk werd de weg geopend in 1926 aan Jackson Boulevard waarna het beginpunt nog drie keer gewijzigd is. Het beroemde bord vind je aan de eerder genoemde boulevard, waar de weg oorspronkelijk geopend is. Het is ook zeker een aanrader in deze omgeving allerlei historische gebouwen te bezoeken, een mooi begin van je roadtrip.

Route 66 - Slamstox
Route 66 map- USA

Dell Rhea’s Chicken Basket

Er zijn enorm veel iconische en bijzondere restaurants langs Route 66 te vinden, die zeker allemaal het bezoeken waard zijn, maar deze mag je wat ons betreft in elk geval niet missen: Dell Rhea’s Chicken Basket. Sinds 1946 ligt dit fast food restaurant al langs de route! Dell Rhea’s staat in de top 10 van beste drive-Inn restaurants in Amerika, dat wil dus wel iets zeggen. Daarnaast heeft dit restaurant ook nog eens een fantastisch, ouderwets ingericht eetgedeelte. Echt gezond is een fast food restaurant natuurlijk nooit, maar deze is zo bijzonder dat hij zeker een bezoekje waard is.

Dell Rhea Chicken Basket - Slamstox
Dell Rhea Chicken Basket – Chicago

Bloomington to Springfield

Het gedeelte van de route tussen Bloomington en Springfield heeft meerdere iconische bezienswaardigheden. Zo vind je het Paul Bunyon Hotdog Statue in Atlanta, Illinois. Letterlijk een reuze standbeeld van een man die een hotdog vasthoudt. Als je een stukje doorrijdt naar Pontiac kun je op de foto met een van de bekendste muurschilderingen van de route in de VS. Wanneer je in Springfield aankomt, kun je het eten bij Cozy Dog corn dogs niet overslaan! Dit iconische restaurant is gespecialiseerd in het maken van hotdogs in een jasje van krokant maisdeeg, of te wel een corn dog. Wat ons betreft een echte aanrader!

Paul Bunyon Hotdog Statue - Slamstox
Paul Bunyon Hotdog Statue – Atlanta Illinios

Er zijn genoeg leuke dingen te doen en te zien in Illinois. Van het bezoeken van Chicago, tot het begin van de beroemde Route 66. Voor iedereen is er genoeg te zien in deze staat. Wil jij student-athlete worden of meer informatie over sporten en studeren in Amerika willen? Neem dan contact met ons op!