Vandaag is het alweer tijd voor een nieuwe staat in onze serie ‘What to do when in …’. We nemen je mee naar South Carolina! In deze serie laten we je de leukste bezienswaardigheden en activiteiten zien van één van de 50 staten. Als student-athlete besteed je natuurlijk veel tijd aan sporten en studeren. Gelukkig is er ook voldoende tijd om het land te gaan ontdekken. Vandaag laten we je de hoogtepunten zien van de staat South Carolina. Naast de mooie stranden, heeft de staat nog veel meer te bieden. Waar de staat ligt? Check het hieronder op de Slamstox kaart.

Slamstox kaart - South Carolina
USA Map – Slamstox office

Middleton Place

Middleton Place wordt gezien als historische landmark in Amerika, de voormalig plantage heeft een van de oudste aangelegde tuinen in de Verenigde Staten, met een oppervlakte van ruim 110 hectare. Tijdens de koloniale periode diende het complex als verblijf voor de rijke eigenaren van de familie Middleton. Tegenwoordig kun je als toerist de tijd weer even herbeleven. Een heel indrukwekkend stukje Amerikaanse geschiedenis.

Middleton Place

Charleston’s Historic District

Het historische district bevindt zich grotendeels op het schiereiland midden in de stad Charleston. Het district bestaat uit een groot aantal gebouwen volgens de 18e en 19e -eeuwse architectuur. In 1931 werd het district uitgeroepen als eerste historische, beschermde district in de Verenigde Staten. Bijna 30 jaar later, in 1960, werd het gebied zelfs uitgeroepen tot nationaal historisch monument. Wat ons betreft is deze wijk zeker het bezoeken waard als je in Charleston bent.

Charleston’s Historic District

Caesars Head State Park

Caesars Head State Park is een van de beste wandelplekken in South Carolina. Het park is zo’n 30 km2 groot en beschikt over een groot aantal wandelpaden. Een van de bekendste wandelroutes van het park leidt je naar de Raven Cliff Falls, die vervolgens over kan steken via een hangbrug. Naast de watervallen, kun je in het park ook goed terecht voor een mooi landschap, van hoge bergen tot uitgestrekte meren, het park heeft van alles te bieden. Voor een klein bedrag kun je naar binnen en kun je een hele dag genieten van de mooie natuur!

Ceasars Head State Park

Myrtle Beach

Ook als je even wilt ontspannen is South Carolina de place to be. De staat kent enorm veel mooie stranden, een van de meest uit het oog springende stranden is Myrtle beach. Met een gemiddelde jaartempratuur van 22 graden Celsius is het hier altijd heerlijk weer om te ontspannen aan het strand. Na een lange dag op het strand loop je makkelijk de boulevard op voor een ritje in het reuzenrad. Vanuit hier heb je prachtig uitzicht over de stad en kun je enorm ver weg de zee op kijken.

Myrtle Beach

Broadway at the Beach

Myrtle Beach heeft nog meer te bieden dan alleen strand, een stukje verderop ligt de boulevard, beter bekend als ‘’Broadway at the Beach’’. Er is van alles te doen, je kunt er uren winkelen, er zijn genoeg restaurants om je buik rond te eten, er zijn talloze attracties voor jong en oud en nog veel meer. Zo is er zelfs een heel theater. Daarnaast spreekt het gezellige uiterlijk van de boulevard ook veel mensen aan. Wat ons betreft dan ook een echte must visit als je even iets anders wilt dan alleen maar strand.

Falls Park on the Reedy

Falls Park on the Reedy is een park in het centrum van Greenville. Het park staat vooral bekend om haar opvallende hangbrug rond de waterval, slechts aan één kant ondersteund door kabels. Extra mooi uitzicht op de watervallen gegarandeerd. Elke zomer wordt in het park ook het Upsate Shakespeare Festival georganiseerd. Maar bovenal is het park midden in de stad een heerlijke plek om even te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Falls Park on the Reedy

Fort Sumter

Fort Sumter National Monument ligt in de haven van Charleston en is de plek waar de Amerikaanse Burgeroorlog begon met een aanval op Fort Sumter in 1861. Tijdens de oorlog raakte het fort zwaar beschadigd, en ook na afloop werd het nooit volledig hersteld. Sinds halverwege vorige eeuw is het fort onderdeel van een nationaal monument en open voor publiek. Wil je meer leren over de geschiedenis van Amerika, dan is dit dé plek om te bezoeken.

Fort Sumter

Darlington Raceway

NASCAR leeft enorm in South Carolina, Darlington Raceway is een baan gebouwd speciaal voor NASCAR races. De baan heeft een eivormige lay-out en werd geopend in 1950, sindsdien heeft het een groot aantal race wedstrijden georganiseerd. Jaarlijks wordt er een dan ook een NASCAR race georganiseerd, genaamd Southern 500. De race vindt vaak begin september plaats, maar mede door de aanwezigheid van een museum over de geschiedenis van het circuit is het het gehele jaar de moeite waard een bezoek te brengen aan deze plek.

Darlington Raceway

Columbia

We sluiten af met de hoofdstad van South Carolina, Columbia. De stad dankt zijn naam mede aan ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. De grootste universiteit van de staat is ook in deze stad te vinden, de Universiteit van South Carolina. Zo zijn er naast de vele winkelstraten ook genoeg parken te vinden in de stad. Een echte aanrader om te bezoeken is het State House van South Carolina. In dit klassieke, immense gebouw is de regering van de staat gehuisvest. Net als Fort Sumter is het State House ook aangemerkt als nationaal monument.

State House South Carolina – Columbia

Genoeg leuke dingen te zien en te doen in South Carolina dus. Wij snappen wel dat student-athletes naar South Carolina willen gaan. Wil jij student-athlete worden of meer informatie over sporten en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!