In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Casper Otten, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Casper wat meer over zichzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met tennisbeelden van Casper als ook zijn profiel op de Slamstox website.

Sports: Men’s Tennis
Entry semester: Fall 2022

De 18-jarige Casper woont is Oestgeest, in de buurt van Amsterdam. Als kind wilde hij altijd al actief bezig zijn met een bal, daarom begon hij op zijn 6e met voetbal en op zijn 8e met tennis. Vanaf zijn 11e is hij volledig gaan focussen op tennis en nam hij zowel privé- als groepstraining. Vanaf zijn 16e is hij full time gaan trainen om nog beter te worden en een mooie voorbereiding te hebben op college tennis.

Doorzettingsvermogen, een van Casper’s beste eigenschappen. Het doel om college tennis in Amerika te bereiken was een mooi doel voor hem dat de afgelopen jaren als motivatie diende. Dit bracht hem duidelijk tot een hoger niveau: hij speelde 8 verschillende toernooien waarvan hij bij 5 toernooien met de titel naar huis ging. Zijn doorzettingsvermogen is niet alleen terug te zien op de baan maar ook in alles er omheen, hij heeft aandacht voor het mentale en fysieke aspect, zijn voeding en is ook veel bezig met ademhalingsoefeningen.

Zijn grote doel in Amerika is om voor het maximaal haalbare te gaan: kei hard werken en een kampioenschap winnen. Maar ook academisch wil Casper hard werken en de beste cijfers halen. Zijn toewijding en kennis deelt hij graag met anderen om zo het team tot een hoger niveau te tillen.

“Ik hoop een coach en team te vinden die hun wijsheden ook met mij willen delen, om samen tot een hoger niveau te komen. I’m ready!”

Casper Otten

Wil je graag meer zien van Casper? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.

Bekijk via deze link de recruiting video van Casper en bekijk hier zijn profiel op de Slamstox website.