In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Laurens Jacz, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Laurens meer over zichzelf vertelt.

Sports: Basketball

Entry semester: Fall 2024

Laurens Jacz is 17 jaar oud en woont in Den Haag. In zijn jongere jaren beoefende hij meerdere sporten, zoals voetbal en hockey. Deze sporten motiveerden hem echter niet genoeg. Nadat een vriend Laurens introduceerde aan basketbal, wist hij meteen dat dit zijn sport was. Na veel en hard trainen speelt Laurens nu bij Leiden op nationaal niveau.

Laurens is zeer empathisch en geeft veel om de mensen om hem heen. Hij kan zich goed aanpassen aan verschillende situaties en kan zowel serieus als vol humor zijn. Deze veelzijdigheid laat Laurens ook zien in zijn sport, aangezien hij inzetbaar is op verschillende posities. Bovendien is Laurens zeer gedisciplineerd en kan hij goed omgaan met feedback van zijn coaches.

In Amerika wil Laurens het beste uit zichzelf halen en de beste basketballer worden die in hem zit. Vandaar de ambitie om naar Amerika te gaan, waar basketbal veel groter en beter is dan in Nederland. Om zijn ambities waar te maken, zal Laurens alles geven, zowel op als buiten het veld, en hij zal ook zijn teamgenoten stimuleren om hetzelfde te doen.

“Meestal ben ik een vleugelspeler die graag naar de basket rijdt en afwerkt rond het bord, maar ik kan ook schieten.”

Laurens Jacz

Wil je graag meer zien van Laurens? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.