In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Cheyenne Houkes, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Cheyenne wat meer over haarzelf vertelt.

Sports: Women’s Tennis
Entry semester: Fall 2023

De 19-jarige Cheyenne Houkes komt uit een van de zuidelijkste puntjes van het land, Roermond. Ze is begonnen met het spelen van tennis door haar vader, haar vader was vroeger namelijk ook fanatiek tennisser. Ze speelt op dit moment zes jaar tennis waarvan ze 4 jaar in Roermond heeft gespeeld, sinds twee jaar speelt ze in Eindhoven bij Amjoy Tennis.

Als persoon is Cheyenne een heel vrolijk en enthousiast persoon die graag bij familie en vrienden is, dat is een van de dingen waar ze veel vreugde uit haalt. Cheyenne merkt dat ze als persoon ook heel goed alleen kan zijn, maar geeft altijd de voorkeur aan de aanwezigheid van familie en vrienden. Als sporter is Cheyenne een echte doorzetter, als ze iets wil bereiken zal ze er alles voor doen om het te behalen.

In Amerika wil Cheyenne vooral heel veel wedstrijdervaring op doen en hierdoor haar eigen tennis skills verbeteren. Haar ultieme doel is om uiteindelijk Grand Slams te spelen. Naast haar sportieve ambities is ze ook op academisch vlak erg gemotiveerd en zal ze er alles aan doen om een goede studie af te ronden terwijl ze in Amerika zit. Daarnaast wil ze ook nog heel graag gaan reizen en veel van de wereld zien!

”Mijn levensdoel is om zo hoog mogelijk te komen in tennis en uiteindelijk Grand Slams te gaan spelen.”

Cheyenne Houkes

Wil je graag meer zien van Cheyenne? Bekijk dan onderstaande video waarin ze zichzelf voorstelt.