In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Hugo Rijkenhuizen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Hugo meer over zichzelf vertelt.

Sports: Baseball
Entry semester: Fall 2023

De 19-jarige Hugo komt uit Apeldoorn maar heeft eerst zeven jaar in Parijs gewoond. Sinds zijn vijfde is Hugo begonnen met judo en honkbal. Tot zijn twaalfde heeft hij beide sporten gecombineerd maar is daarna volledig voor het honkbal gegaan. Ondertussen speelt hij al twaalf jaar honkbal en komt hij uit voor de Neptunes. 

Communiceren is Hugo zijn sterkste punt, hierdoor maakt hij makkelijk connecties. In de tijd dat hij in Frankrijk woonde heeft hij veel vrienden gemaakt en nu hij weer naar Nederland is gekomen gaat het hem ook makkelijk af. Buiten het sporten en werken om spreekt hij graag met vrienden af.

Hugo is een snelle atleet die goed kan slaan voor zijn slaggemiddelde, hij is een leider en geeft nooit op. Hij heeft het afgelopen seizoen een slaggemiddelde gehad van .429 en 11 gestolen honken. Dit heeft ervoor gezorgd dat zijn team derde is geworden in het klassement. 

Het team op sleeptouw nemen is wat Hugo wil bijdragen aan zijn nieuwe team. Ook vindt hij het belangrijk om goede cijfers te halen en wanneer andere hulp nodig hebben op school zal Hugo er voor ze zijn. 

Ik ben een leider en zal nooit opgeven

Hugo Rijkenhuizen

Wil je graag meer zien van Hugo? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.