In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Danique Bakker daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Danique meer over zichzelf vertelt. 

Sports: Volleyball

Entry semester: Fall 2025

Danique Bakker is 16 jaar oud en woont in Alkmaar met haar ouders en zus. Vanaf haar zesde speelde ze handbal, maar na een jaar bleek dat toch niet de sport te zijn die zij graag wilde beoefenen. Na wat zoekwerk is ze bij volleybal terechtgekomen en na de eerste training was ze meteen overtuigd.

Haar ouders en vrienden beschrijven haar als een doorzetter. Danique is erg gemotiveerd om nieuwe dingen te leren. Ze houdt ervan om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Danique is een echte teamplayer en blijft altijd positief. Ze is een allround player en een echte perfectionist dus doet er ook alles aan om alles perfect te doen zowel in het volleybal als op school.

In Amerika wil Danique op een hoger niveau gaan leren voor school maar wil graag ook haar volleybal skills verbeteren. Naast school en sport wil ze graag nieuwe vrienden maken, leren van de nieuwe cultuur en haar dromen navolgen om haar sport uit te oefenen in Amerika.

“I am also a perfectionist, I wanna do everything about it so it’s perfect”

Danique Bakker

Wil je graag meer zien van Danique? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.