In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Maurits Brouwer, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Maurits wat meer over zichzelf vertelt.

Sports: Men’s Soccer
Entry semester: Fall 2023

De 18-jarige Maurits Brouwer is geboren in Leeuwarden heeft één broer en is zojuist geslaagd voor zijn gymnasium, aankomend jaar gaat hij zijn academische carrière vervolgen en gaat hij bedrijfskunde studeren in Groningen. Hij voetbalt al sinds hij 4 jaar oud is en is begonnen bij LAK Frysia omdat zijn oudere broer daar ook speelde. Hij was meteen verkocht en zijn skills werden meteen erkend, op dit moment speelt hij al 4 jaar voor de club Blauw-Wit.

Maurits is een intelligente en scherpe jongen met een goed gevoel voor humor. Daarbij is hij een eerlijke en betrouwbare voetballer waar je altijd op kunt bouwen. Op het veld is hij super dynamisch, heeft hij een goede trap en techniek. Hij kan zijn tegenstander altijd goed voorbij spelen en is altijd super fanatiek. Het coaches van zijn teamgenoten vindt hij super belangrijk, want zijn einddoel bij elke wedstrijd is het binnenhalen van punten.

Onze voetballer vindt het super belangrijk om tijdens zijn tijd in Amerika zijn school goed af te ronden en daarbij op hoog niveau te kunnen voetballen. Daarbij wil hij heel graag zijn aankomende team ontmoeten en vindt hij het belangrijk om blijvende herinneringen te maken met zijn teamgenoten.

”Een voorbeeld daarvan is dat ik altijd veel bezig ben met mijn teamgenoten, ik probeer ze altijd te helpen en samen naar de overwinning te gaan.”

Maurits Brouwer

Wil je graag meer zien van Maurits? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.