In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Emily Kloen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Emily wat meer over zichzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met hockeybeelden van Emily als ook haar profiel op de Slamstox website.

Sports: Women’s Field Hockey
Entry semester: Fall 2023

De 16-jarige Emily woont in Amsterdam en heeft haar hele leven in Amsterdam gewoond. Haar moeder is Amerikaans wat haar dus ook half Amerikaans maakt en bij haar de interesse in Amerika heeft gewekt. Emily komt uit een echte hockeyfamilie en is daarom ook al vanaf haar 5e leeftijd bezig met de sport. Ze wil graag haar (internationale) netwerk uitbreiden en daarbij graag ervaringen opdoen die ze in Nederland niet zal ervaren.

Emily haar sterkste eigenschap is dat zij niet makkelijk beïnvloedbaar is door externe factoren zoals vrienden of familie. Ze zal altijd haar eigen manier kiezen en dat zorgt voor een sterke onafhankelijke mening. Onze hockeytopper snapt het spelletje erg goed en heeft een goed tactisch inzicht. Daarbij is Emily heel goed in het coaches van haar teamgenoten op het veld om het spel in goede banen te leiden. Ze is een echte teamspeler en dat zorgt voor een goede band met haar teamgenoten.

In Amerika wil Emily zichzelf van haar beste kant laten zien door een goede medespeelster te worden binnen het team, dit in combinatie met een beetje lol in het team maakt voor Emily de perfecte American Dream.

”As a half American I am really excited to go back to my roots and to meet everybody!”

Emily Kloen

Wil je graag meer zien van Emily? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.