In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Sophie Korthuijs, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Sophie meer over zichzelf vertelt.

Sports: Golf
Entry semester: Fall 2024

De 19-jarige Sophie Korthuijs komt uit Babyloniënbroek en is op haar elfde begonnen met golfen. Al op haar twaalfde kwam ze in de Nederlandse selectie en sindsdien is golf een groot onderdeel van haar leven gebleven.

Sophie is aardig fanatiek, ze gaat nooit ergens maar half voor. Hierdoor werkt ze ook erg hard. Ze traint dan ook erg veel en is tijdens wedstrijden niet snel moe. Ze is altijd gefocust en zal alles blijven geven tot de laatste hole gespeeld is.

Tijdens haar tijd in Amerika wilt Sophie haar golfniveau naar een wereldniveau brengen. Ook hoopt ze wat individuele toernooien te winnen, het team te kunnen versterken en daarnaast een studie rechten te kunnen volgen. Na haar tijd in college hoopt ze voor de LPGA te kunnen spelen in Amerika of anders in Europa op de LET.  

”Wat mij bijzonder maakt als persoon, is dat ik best wel fanatiek ben. Ik kan niet iets half doen, daardoor werk ik ook hard.”

Sophie Korthuijs

Wil je graag meer zien van Sophie? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.