In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Teun de Groot, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Teun meer over zichzelf vertelt.

Sports: Golf
Entry semester: Fall 2023

De 16-jarige Teun de Groot heeft eerst lang gehockeyd en getennist voordat hij het golfen ontdekte. Hij kreeg golflessen voor zijn 11e verjaardag en wist meteen dat dit een goede match was.  

Teun is een sociale jongen die graag met zijn vrienden is maar ook goed op zichzelf kan zijn. Hij is vastberaden en avontuurlijk. Hij kijkt dan ook ontzettend uit naar zijn avontuur in de Verenigde Staten. 

Met tennis werd hij af en toe boos wanneer hij had verloren of niet goed speelde, over de jaren heeft hij geleerd om kalm te blijven. Dit is nu ook terug te zien in het golfen, hij heeft meer controle over zijn spel en kan zich nu goed beheersen. 

Teun kan niet wachten om in Amerika te trainen met de mooie faciliteiten. Hij kijkt ernaar uit om nieuwe mensen en nieuwe culturen te leren kennen. Hij zal iedereen met respect behandelen en het beste uit zichzelf halen. Hij is vastberaden maar wilt het door zijn humor een leuke ervaring maken voor de mensen om hem heen. 

“I will try to be the best student I can and help others if needed.”

Teun de Groot

Wil je graag meer zien van Teun? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.

https://www.youtube.com/watch?v=SVfs0wuBlMI