In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Sam Neijenhuizen. Daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Sam meer over zichzelf vertelt.

Sport: Tennis

Entry semester: Fall 2024

Sam Neijenhuizen is 17 jaar oud en woont samen met zijn ouders in de buurt van Den Haag. Van kinds af aan is Sam al bezig met tennis; hij ging altijd bij zijn moeder kijken en pakte elke kans om een racket of bal op te pakken. Tot zijn twaalfde hockeyde Sam ook, maar uiteindelijk koos hij ervoor om zich volledig op tennis te focussen.

In het dagelijks leven is Sam een aardig persoon die veel geeft om de mensen om hem heen. Verder is hij zeer gedisciplineerd en staat hij altijd open om nieuwe dingen te leren. Op de baan is hij dan ook goed coachbaar en geniet hij erg van tennissen in een team.

In Amerika hoopt Sam zich zowel als tennisser en als mens te ontwikkelen. Hij wil zo veel mogelijk tijd op de baan besteden om zo goed mogelijk te worden, maar hoopt ook een goede dosis zelfvertrouwen op te doen, omdat hij naar eigen zeggen dit niet genoeg heeft af en toe. Sam zal tijdens zijn tijd in Amerika altijd alles geven en staat er ook zeker om bekend om voor een goede sfeer in het team te zorgen.

‘’Als een speler ben ik erg coachbaar, en wil ik graag leren. Dat betekent dat ik ook erg gedreven ben.’’

Sam Neijenhuizen

Wil je graag meer zien van Sam? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.