In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Lev Uitterhoeve, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Lev meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Fall 2024

Lev Uitterhoeve is 16 jaar oud en woont in Maastricht. Hij tennist vanaf zijn zevende en combineerde dit eerst met voetbal en judo. Uiteindelijk besloot hij voor één sport te gaan en koos dus voor tennis, omdat hij dit het leukste vond en er ook het beste in was.

In het dagelijks leven is Lev kalm en zeer sociaal. Ook heeft hij een sterk doorzettingsvermogen en wil hij al zijn doelen bereiken. Door zijn diverse sportachtergrond is Lev atletisch en mentaal sterk geworden. Verder is Lev een goede teamspeler; hij tennist al zijn hele carrière in hetzelfde team en ze maken elkaar nog steeds beter.

In Amerika wil Lev zijn potentieel maximaliseren door zich zowel als persoon als tennisser zoveel mogelijk te ontwikkelen. Dit hoopt hij te bereiken door zo veel mogelijk te tennissen en zich ook sterk te focussen op het academische vlak. Zijn doel is dan ook om een sterke academische tennisser voor het team te worden.

‘’I always want to achieve my targets, even if it’s not looking good.’’

Lev Uitterhoeve

Wil je graag meer zien van Lev? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.