In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Julius van den Broek, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Julius wat meer over zichzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met tennisbeelden van Julius alsook zijn profiel op de Slamstox website.

Sports: Men’s tennis
Entry semester: Fall 2022

De 18-jarige Julius begon op zijn 6e met tennis, in zijn jeugd heeft hij op hoog niveau zowel gevoetbald als getennist. Toen hij 12 jaar oud was en begon aan de middelbare school ging koos hij ervoor om zich enkel nog op tennis te focussen. Daar is hij naast zijn studie nu bijna full time mee bezig, hij traint 7 tot 8 uur in de week. Vanaf zijn jeugd traint hij bij ATV Berkenrode, de club waar hij ook competitie voor speelt.

Gedurende zijn jeugd heeft hij verschillende jeugdtoernooien en clubkampioenschappen gespeeld, daarin heeft hij er altijd voor gezorgd dat hij zichzelf is blijven verbeteren. Zijn service is inmiddels uitgegroeid tot een van zijn belangrijkste wapens binnen zijn spel. Fysiek is Julius een sterkte speler, hij speelt dan ook graag lange rally’s vanaf de baseline waarin hij het zijn tegenstander fysiek te zwaar probeert te maken. Zijn fysieke sterke gesteldheid heeft er ook voor gezorgd dat hij in zijn tenniscarrière nog nooit een blessure heeft gehad.

Als atleet wordt hij omschreven als een speler die goed te coachen is: hij luistert goed, leert snel en past aanwijzingen makkelijk toe in zijn spel en wedstrijden. Hij vindt het geweldig om in een team te spelen, hij vindt het prettig om samen te werken en samen te strijden voor de winst – een belangrijk kenmerk binnen college tennis.

Julius wil de komende jaren graag veel uren maken, zodat hij het uiterste uit zichzelf kan halen. Zijn ambities hierin heeft hij niet alleen als atleet, maar ook als student. Hij ziet in dat deze combinatie in Amerika beter is en kijkt er naar uit om zich later dit jaar bij een team te voegen.

“I haven’t set long term goals for myself yet, but my short term goal is definitely playing college tennis and have a great time while reaching my full potential.”

Julius van den Broek

Met Julius in het team ben je verzekerd van een hard werkende en gedreven speler, zowel op als naast de baan. Meer zien van Julius? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.

Bekijk via deze link de recruiting video van Julius en bekijk hier zijn profiel op de Slamstox website.