In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Sietse Pol, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Sietse meer over zichzelf vertelt.

Sports: Volleyball

Entry semester: Fall 2024

Sietse Pol is 17 jaar oud en woont met zijn ouders in Apeldoorn. Sietse begon met volleyballen toen hij 7 was, ook begon hij toen met tennissen. Hij combineert de twee sporten nog steeds, maar vanaf zijn dertiende heeft Sietse de focus vooral op volleybal liggen. Sietse begon met volleyballen doordat zijn ouders de sport ook deden, Sietse speelt nu bij dezelfde club als zijn ouders speelde, namelijk Dros-Alterno.

Sietse is kalm, maar ook energiek en houdt dan ook niet van stil zitten. Het liefst gaat hij activiteiten doen met zijn vrienden of familie. Verder is Sietse een gemotiveerde, intelligente atleet die altijd nieuwe dingen wil leren en zichzelf verder wilt ontwikkelen. Ook is Sietse een echte teamplayer die er altijd alles aan doet om zijn teamgenoten te helpen, zowel tijdens wedstrijden als trainingen.  

In Amerika wilt Sietse zich als volleyballer en als student zo goed mogelijk ontwikkelen. Door de mogelijkheid om op hoog niveau sport te combineren met een goede studie, is Sietse er dan ook van overtuigd dat Amerika de perfecte kans is voor hem. Verder hoopt Sietse in een hecht team terecht te komen waar ze het gezellig kunnen hebben en elkaar pushen om het maximale eruit te halen.

‘’I am very eager to learn new things and develop myself as an athlete’’

Sietse Pol

Wil je graag meer zien van Sietse? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.