In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Florance de Kroon, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Florance wat meer over haar vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met hockeybeelden van Florance en haar profiel op de Slamstox website.

Sports: Field Hockey
Entry semester: Fall 2022

De 16-jarige Florance woont momenteel met haar ouders en oudere broer en zus in Driebergen. Ze hockeyt bij hockeyclub Shinty, de club waar haar 2 ouders ook altijd hebben gehockeyd. Als klein meisje kwam ze daar iedere zondag op de hockeyclub, daar ontstond haar passie voor hockey. Florance is een veelzijdig atlete gezien haar ervaring met hockey, tennis, kickboxen en skiƫn. Daarnaast is Florance de afgelopen drie jaar 3-5 keer per week in de sportschool geweest, alles om nog fitter en sterker te worden.

Florance heeft in de afgelopen jaren bewezen zichzelf zo veel mogelijk uit te dagen. Ze is onderdeel van de subtop sinds het U14 team. Om zichzelf te blijven verbeteren, heeft ze het U16 team overgeslagen om meteen onderdeel te worden van het U18 team. Ook begon ze met het spelen van wedstrijden binnen het eerste dames team van Shinty, Florance was toen pas 15 jaar oud. Ook is Florance coach van het U12 jongensteam op haar vereniging. Dit heeft haar veel ervaring gebracht in het leiden en coachen van een team.

Florance is een onafhankelijke en hardwerkende atlete. Ze doet er altijd alles aan om te winnen als ook de teamprestatie zo hoog mogelijk te krijgen. Ze ondersteunt haar team te allen tijde, om het samen zo ver mogelijk te schoppen. Haar omgeving kenmerkt haar als iemand die veel geeft om de mensen in haar omgeving, dat maakt haar speciaal en een echte teamplayer.

Ze ziet haar tijd in Amerika als een periode waarin ze zichzelf optimaal kan ontwikkelen en waarin ze haar internationale vaardigheden kan verbeteren. Ze wil het beste uit zichzelf en het team halen, internatinale vrienden maken en contacten opdoen voor haar netwerk in de toekomst.

Haar levensdoel heeft ze duidelijk voor zich: “Leave the world better than I found it.” Wat zij kan toevoegen aan het team is andere motiveren, want alleen samen maak je dromen waar.

“Only together we can win, only together we can make it happen.”

Florance de Kroon – Future student-athlete

Benieuwd naar meer van Florance? In de video hieronder introduceert ze zichzelf.

Bekijk via deze link de recruiting video van Florance en bekijk hier het profiel van Florance op de Slamstox website.