In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Frederique Grimbergen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Frederique meer over haarzelf vertelt.

Sports: Field Hockey
Entry semester: Fall 2024

De 16-jarige Frederique speelt nu al twee jaar bij de landelijke top van Schaerweijde. Vanaf haar zesde is ze al bezig met hockey en is ze begonnen bij haar club in Maarssen en heeft vanaf u12 altijd al meegespeeld met oudere teams. Toen Frederique bij u14 zat maakte ze haar debuut bij dames 1 waar ze door alle tips en tricks die ze kreeg, ontzettend veel geleerd heeft. Tegenwoordig reist ze lang naar de training en combineert ze dat met haar school maar dat heeft ze er allemaal voor over. 

Frederique is een gedreven meid die alles uit zichzelf wilt halen. Ze is sociaal en hecht veel waarden aan haar vrienden en familie. 

Als atleet vindt Frederique het belangrijk dat ze gezamenlijk hard werken, een hecht team zijn en voor elkaar door het vuur kunnen gaan. Ze kan dan ook heel voldaan het veld af komen als ze weer moe zijn van de zware training. Op het veld is ze een snelle technische speelster die haar tegenstander op een slimme manier probeert uit te spelen. Ze kan net zo genieten van het maken van een goal als het maken van een goede voorzet, het teambelang staat bij haar voorop.

Ze kan niet wachten om de sportcultuur te proeven in Amerika en kijkt er naar uit om andere sporters van haar toekomstige universiteit te aan te moedigen. 

“Ik ben steeds opzoek om mijzelf te kunnen ontwikkelen, als speelster en als persoon” 

Frederique van Grimbergen

Wil je graag meer zien van Frederique? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.