Binnenkort staat de Slamstox College Tennis Showcase weer op het programma! Een super mooie kans om kennis te maken met college tennis, aan je UTR te werken en jezelf in de schijnwerpers te spelen bij Amerikaanse coaches. Er zullen diverse coaches aanwezig zijn om de tennisbanen van Genneper Parken om nieuw tennis talent te scouten.

Even in het kort: wat is de Tennis Showcase nu?

20, 21 en 22 juli staan volledig in het teken van college tennis. We gaan trainen, er worden wedstrijden gespeeld (zowel enkel als dubbels) en je komt alle ins & outs te weten over college tennis. Dit doen we middels presentaties, Q&A’s en niet te vergeten: de speeddates met de Amerikaanse coaches. Onze aftermovie van vorig jaar geeft je alvast een kijkje!

Om je een nog beter beeld te kunnen geven van de showcase hebben we onze eigen Bodi gevraagd zijn ervaringen te delen. Bodi van Galen is 18 jaar oud, deed afgelopen jaar mee aan de showcase, vond daar zijn ideale universiteit en komt sinds januari uit voor het men’s tennis team van Austin Peay State University. APSU is actief in de Atlantic Sun Conference, divisie 1.

Hoe kijk je terug op de college tennis showcase?

Vorig jaar was ik bij de showcase aanwezig en ik kijk met een goed gevoel terug op deze drie dagen. Ik heb veel geleerd; over mezelf en over Amerika. Er werd ook veel aandacht besteed aan de ervaringen van spelers en coaches. Dat vond ik ook erg fijn en leerzaam.

Zelf heb ik tijdens de showcase ook geslapen in een hotel in de buurt, waarmee alles rondom ook heel goed georganiseerd was. Het eten op het tennispark, er was een shuttle service tussen het hotel en de tennisbanen, noem maar op.

Welke rol heeft de college tennis showcase gespeeld in jouw Amerika proces?

De showcase heeft een grote rol gespeeld in mijn route naar Amerika, omdat ik ook daadwerkelijk op de showcase voor het eerst contact heb gelegd met mijn huidige coach. Dat was direct een heel fijn en leuk contact, want je kunt direct in het echt met de coach zelf praten. Je hoeft dan niet via de telefoon of email met iemand te praten, maar je weet eigenlijk gelijk hoe iemand echt is en wat de coach ook belangrijk vindt en wilt zien.

Het contact ontstond na een van mijn wedstrijden, waar hij ook stond te kijken. Hierna hebben we gepraat en elkaar beter leren kennen. Zo heb ik bijvoorbeeld verteld wat ik voor doelen heb op tennisgebied, voor nu en later. Uiteindelijk hebben we denk ik een half uur, misschien wel langer gepraat en hij was ook blij met het contact. Het feit dat hij mij kon leren kennen.

Volgens hebben we contact gehouden en heb ik uiteindelijk voor Austin Peay gekozen, omdat het een goede universiteit is, in een hele goede conference. Hierdoor spelen we ook veel mooie wedstrijden, op hoog niveau. Maar ook zeker omdat ik de coach meteen heel fijn vond, het is een hele aardige coach en we hadden direct een goede klik.

Welke tips heb je nog voor andere tennissers?

Praat vooral met een coach, ook al voordat je gaat spelen. Het is belangrijk om interesse te tonen in een coach, voordat ze naar je komen kijken. Dat vinden zij ook erg belangrijk. De coaches vinden het ook fijn als je initiatief toont, dus stap gewoon op een coach af als je iets wilt weten. Hiermee laat je zien dat je enthousiast bent en graag bij een team zou willen horen.

Ben je nu ook benieuwd geworden naar de showcase? Check dan deze link voor meer informatie. Wil je je sowieso inschrijven, klik dan hier en schrijf je gemakkelijk in. Hopelijk zien je jou ook op Genneper Parken tijdens de showcase.