Over een paar dagen is het weer zover, Kerst. Maar hoe wordt kerst eigenlijk gevierd in Amerika? Hoe is het vormgegeven en wat zijn de plekken om te bezoeken als je tijdens de kerst in Amerika bent? In dit artikel vertellen we je meer over de typisch Amerikaanse kerst tradities en meer. Lees snel verder!

Als student-atleet ben je met kerst vrij, veel atleten komen in deze periode ook weer even terug naar huis om de feestdagen met hun familie door te brengen. Anderen kiezen er juist voor dit in Amerika te vieren.

Amerikaanse kerst tradities

Er is bijna geen land te bedenken waar kerst zo groot wordt gevierd als in Amerika. Deze periode van kerst en oud-en-nieuw wordt in Amerika ook wel ”Holiday Season” genoemd, een periode waarin eigenlijk iedereen vrij is en veel tijd doorbrengt met vrienden en familie. Weken voordat het daadwerkelijk kerst is, zijn alle steden en dorpen ook al in een feestelijke kerstsfeer gehuld met lampjes en andere versieringen.

Er is ook direct een groot verschil aan te wijzen ten opzichte van hoe wij in Nederland kerstvieren. Aan de andere kant van de oceaan kennen ze namelijk alleen eerste kerstdag, in tegenstelling tot veel Nederlanders vieren de Amerikanen kerstavond dan wel weer veel groter. Kerstavond staat ook wel bekend als Christmas Eve, de nacht dat de kerstman alle cadeautjes rondbrengt.

Daarnaast wordt Amerika ook nog steeds gezien als een christelijk land. Veel Amerikanen zijn op kerstavond dan ook in de kerk te vinden voor de zogenoemde kerst mis.

Qua kerstversiering lijkt Amerika wel op Nederland, net als bij ons zetten ze ook hier een (grote) versierde dennenboom in huis. Daarnaast worden vaak ook typische grote, kerst sokken aan de schoorsteen opgehangen om de versiering helemaal af te maken.

Christmas in the USA

Kerst vieren in Amerika

Als je besluit om kerst te vieren in Amerika, wat zijn dan de grootste aanraders qua locaties? Want eerlijk is eerlijk, er zijn zoveel mogelijkheden. Heb je familie, vrienden in Amerika of een Amerikaanse teamgenoot? Misschien mag je tijdens het kerstdiner dan wel aanschuiven bij een van hen. Amerikanen zijn vaak erg vrijgevig en nodigen je graag uit.

Santa Claus, Indiana

Wat is een betere plek om kerst te vieren dan in een plaats die Santa Claus heet. De kerstman wordt in Amerika namelijk Santa Clause genoemd. De stad in het zuidwesten van de staat Indiana staat bekend om, hoe kan het ook anders, haar kerstthema. De bijnaam van de stad tijdens de kerstperiode: America’s Christmas Hometown. Alles in deze stad ademt kerst, het hele jaar door. Met bijvoorbeeld zelfs een heus Santa Klaus museum. Niet zo gek dat de stad in 2011 nog uitgeroepen werd tot ’s werelds beste kerstbestemming.

Een leuk feitje over deze stad is dat de stad een gelijknamig postkantoor heeft, Santa Claus, dat jaarlijks duizenden brieven voor de kerstman ontvangt van kinderen over de hele wereld.

Christmas sign in Santa Claus

New York City, New York

New York City in New York is altijd een aanrader om te bezoeken, maar tijdens de kerstperiode heeft meer te bieden en is er nog meer te beleven in deze metropool. Een magische bestemming die eigenlijk verder geen uitleg nodig heeft, niet zo gek ook dat New York al jaren de meeste toeristen trekt tijdens Holiday Season.

Een echte must visit als je in New York bent in deze periode, is dé kerstboom op Rockefeller Center. Deze immense kerstboom is ’s werelds meest bekende kerstboom en trekt jaarlijks enorm veel toeristen. Je zult dus even geduld moet hebben, maar je zult dan ook niet teleurgesteld worden.

Naast het window shoppen en het bekijken van de prachtige decoratie die door de hele stad hangt, is het ook zeker de moeite waard om naar Central Park te gaan. Je kunt hier zelfs de schaatsen aantrekken om een rondje op de beroemde schaatsbaan te schaatsen met een geweldig uitzicht!

Schaatsen in Central Park

Orlando, Florida

Geen zin in een koude of witte kerst? Dan is Orlando een echte aanrader voor jouw kerstbestemming! In december is het hier namelijk nog gemiddeld zo’n 23 graden, dat wordt kerst in een korte broek vieren. Lekker bij het zwembad zitten en misschien zelfs nog wel een beetje bruin worden, een unieke invulling van de kerstperiode voor velen.

Maar mede daardoor waarschijnlijk wel erg populair, want jaarlijks trekken in deze periode ook talloze Europeanen naar dit gebied om kerst te vieren. Grootste trekpleister? Disneyworld Orlando. Een extra tip; koop een kaartje voor Micky’s Very Merry Christmas Party. Je mag dan na de reguliere sluitingstijd in het park, grootste voordeel minder lange rijen voor de attracties. Maar er is meer, zo wordt er allerlei gratis eten en drinken uitgedeeld in het thema van kerst en is alles natuurlijk helemaal versiert in kerstthema, inclusief een parade in kerstsfeer. Een must visit!

Kerst parade in Disneyworld Orlando

Genoeg inspiratie voor tijdens een kerstperiode in Amerika. Weet jij al wat je tijdens de feestdagen gaat doen? Of je nu het ‘Holiday Season’ doorbrengt in the States of tijdens de feestdagen lekker in Nederland bent, of misschien wel ergens anders. Team Slamstox wenst iedereen alvast een hele fijne kerst!

Wil jij volgend jaar kijken of het leven als student-athlete ook iets voor jou is? Vul dan snel dit formulier in en wij helpen je graag!