Wist je dat studeren aan een Amerikaanse school tot wel $80.000 per jaar kan kosten? Een onrealistisch bedrag voor veel studenten. Gelukkig bieden bijna alle universiteiten de mogelijkheid tot het verkrijgen van zowel een atletische als academische beurs. Dit wordt ook wel een scholarship genoemd.

Een scholarship is een bedrag dat je ontvangt om studiekosten te verlagen of zelfs weg te nemen. Deze beurzen geven sporters de gelegenheid om te kunnen studeren aan een universiteit in Amerika, zonder dat ze hoeven op te draaien voor de volledige kosten van het collegegeld. Maar hoeveel geld geef je dan uit als student-athlete? De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren en die verschillen per student en universiteit.

Meer weten? We leggen het uit in dit artikel!

Studie- en verblijfkosten

De totale studie- en verblijfkosten verschillen enorm per universiteit. Bij sommige universiteiten kan het gaan om een bedrag van 10.000 dollar per jaar, bij andere tot wel een bedrag van 80.000 dollar per jaar. Dit zijn de kosten die een student (zónder scholarship) moet betalen aan de universiteit. In bijna alle gevallen zitten hier de kosten van je verblijf en maaltijden bij ingesloten.

Wat je uiteindelijk aan de universiteit moet betalen aan studie en verblijfkosten hangt er dus vanaf of je een scholarship krijgt en hoe hoog deze is. Het bedrag van deze beurs wordt van het totale schoolgeld afgetrokken. De hoogte van scholarships worden bepaald door het academische en atletische niveau van student-athletes.

Residence High Point University

Sportkosten

Als sporter in Nederland maak je jaarlijks veel kosten voor trainingen, wedstrijden en materialen. In Amerika worden al deze kosten gedekt door de universiteit, door middel van een athletic scholarship. Dit is een beloning die atleten krijgen omdat zij voor het team van de universiteit spelen.

Naast deze kosten, worden ook reis- en verblijfkosen bij wedstrijden en toernooien gedekt door de universiteit. Er zijn zelfs universiteiten die eigen vliegtuigen hebben voor hun student-athletes, zoals bij bijvoorbeeld Ohio State University. Hier kun je zien dat het football team van Ohio State met hun eigen vliegtuig onderweg is naar hun playoff wedstrijd. Bizar toch?!

Daarnaast worden universiteiten ook vaak gesponsord door grote sportmerken als Nike, Adidas of Under Armour. Hierdoor maak je ook geen kosten aan (sport)kleding. Als student-athlete kun je vaak ook gebruik maken van diensten als bijvoorbeeld fysiotherapie en een sportschool speciaal voor student-athletes.

Gym – Montclair State University

Overige kosten

Gedurende jouw tijd in Amerika zul je, net zoals in Nederland, overige kosten maken naast de kosten voor je studie en sport. Denk hierbij aan de rekening voor je telefoonabonnement, kosten voor vrijetijdsbesteding, je vliegticket naar huis of andere leuke reisjes die je maakt in de vakanties. De hoogte van deze overige kosten is uiteraard voor iedereen verschillend, want ook dit is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Zoals al benoemd is het bedrag dat je uitgeeft als student-athlete erg verschillend per persoon. Sommige student-atletes ontvangen een ‘full scholarship’, dan kun je vier jaar kosteloos sporten en studeren in Amerika. Andere student-atletes ontvangen een gedeeltelijke scholarship, dan wordt een (groot) deel van de studiekosten gedekt. Daarnaast komt het in sommige gevallen voor dat atleten ook extra zakgeld van de universiteit ontvangen.

Als student-athlete besteed je natuurlijk veel tijd aan sporten en studeren en heb je daarom weinig tijd om daarnaast nog te werken. Er zijn zeker manieren om toch nog een beetje geld bij te verdienen als student-athlete. In de video hieronder laat een student-athlete 5 manieren zien hoe je toch nog geld kan verdienen. Ook krijgen Nederlandse student-athletes een maandelijkse OV-vergoeding en kan ook geleend worden bij DUO.

Een concreet antwoord op de vraag van dit artikel kunnen we dus niet geven, het is geheel afhankelijk van jouw uitgave en de hoogte van jouw scholarship. Maar schrik niet van de hoge bedragen van universiteitskosten, in bijna alle gevallen wordt het grootste gedeelte gedekt door beurzen. Ook dat maakt sporten en studeren in Amerika zo bijzonder!

Wil jij ook student-athlete worden? Let’s get started! Slamstox helpt je bij het vinden van de beste universiteiten en bij het aanvragen en de onderhandelingen voor een scholarship. Hierin proberen we altijd te kijken naar de optimale mix van sport- en studiebeurzen.