Het nieuwe college basketbal seizoen is weer begonnen, een mooi moment om te kijken welke teams er tot de top behoren en zich favoriet mogen noemen voor de winst. College basketbal is al jaren enorm populair in Amerika, maar ook steeds meer Nederlandse jongens en meiden maken de overstap om college basketbal te gaan spelen. Dat college basketbal groot is in Amerika weet, maar welke universiteiten zijn nu de absoluut top? Wij hebben een top 10 gemaakt van onze favorieten voor de winst komend seizoen.

10. UCLA

University of California, Los Angeles staat bekend als een van de beste publieke universiteiten in Amerika. Ze hebben fantastische faciliteiten voor al hun student-athletes en doen bij bijna elke sport mee voor de prijzen. Afgelopen jaar werden de UCLA Bruins eerste in hun conference en dit jaar zijn ze er op gebrand om hun 12e NCAA-titel te winnen. De laatste titel dateert namelijk alweer uit 1995. In Los Angeles hebben ze nog veel meer geweldige sportprogramma’s, check de spotlight van deze universiteit hier!

Basketball team – UCLA

9. University of Kansas

Afgelopen jaar wisten de Jayhawks in de finale van North Carolina te winnen en pakte daarmee hun 6e NCAA-titel! Dit jaar staan ze weer bij de favorieten, ondanks dat ze veel van hun senior spelers zijn verloren. Dat ze alsnog hoog staan komt doordat ze ook veel talentvolle freshman’s hebben aan kunnen trekken vanwege hun recente successen. De Kansas Jayhawks staan bekend om hun immense basketbal faciliteiten en stadion waar maar liefst 16.000 toeschouwers kunnen zitten. Bill Self is al 20 jaar hoofdcoach en maakte de universiteit eerder al eens in 2008 kampioen van de NCAA.

Kansas Jayhawks – University of Kansas

8. Creighton University

De Bluejays uit Omaha zijn er dit jaar van overtuigd dat ze mee gaan doen voor de titel! Afgelopen jaar werden ze eerste in de Big East Conference. Volgens de kenners beschikken ze over een van de meest talentvolle groepen van het land. De grote vraag is alleen of de jonge spelers van Creighton niet nog té jong zijn? Ze wonnen namelijk nog nooit een NCAA-titel, vorig jaar kwamen ze al wel heel ver overigens. Wist je trouwens dat Creighton op nummer 1 staat in onze top 10 college soccer faciliteiten staat? Check het hier!

Bluejays Basketball – Creighton University

7. University of Arkansas

Een van de topuniversiteiten van Arkansas ligt in Feyetteville en heeft zowel een sterk American football team als basketbalteam. Zo werden de Razorbacks (zoals de sportteams van deze universiteit ook wel worden genoemd) afgelopen seizoen 1ste in hun conference, SEC. Arkansas maakt dit jaar absoluut weer kans om mee te doen voor de hoofdprijs, zo hebben ze een grote groep met sterke senior spelers die op de rader staan bij veel NBA-teams. Het belooft een waar spektakel te worden. aangezien het voor deze spelers hun laatste kans is om zichzelf te laten zien voor de draft!

Razorbacks Basketball – University of Arkansas

6. Baylor University

In het seizoen 2020-2021 wonnen de Bears hun eerste basketbal NCAA-titel! Volgens velen gaan ze ook dit jaar weer hoog eindigen! De universiteit staat bekend om hun top faciliteiten voor alle student-atletes, jaarlijks doen ze mee om de prijzen in bijna alle sporten. De hoop voor het team lijkt dit jaar gevestigd op hun stabiele seniors en ‘smooth playmaking’ freshman Keyonte George. Al met al volgens velen absoluut een kanshebber voor de titel!

Baylor Basketball – Baylor University

5. Duke

Van de Blue Devils wordt dit jaar veel verwacht! Volgens de echte kenners hebben ze een van de best verdedigende teams van het land. Het team bestaat uit absolute top spelers, daarnaast hebben ze zich afgelopen zomer bovendien weten te versterken met een grote transfer uit Illinois. Evenals enkele andere sterke freshman’s. Hun laatste NCAA-titel wonnen ze in 2015, en in totaal staan er nu 5 NCAA-titels achter de naam van Duke. Vorig seizoen lieten ze al zien dat ze klaar zijn voor een nieuwe titel, de universiteit werd toen namelijk 4e!

The Blue Devils – Duke University

4. University of Kentucky

Deze achtvoudige NCAA-champion doet eigenlijk bijna ieder jaar wel mee voor de titel! Kentucky is dan ook een echte topuniversiteit voor basketbal, met geweldige faciliteiten waaronder een gigantische arena waar 20.000 Wildcats het basketbalteam kunnen aanmoedigen. Dit team beschikt bovendien over de ‘defence player of the season’ van afgelopen jaar en staat daarmee al een stapje voor op de rest!

Wildcat’s stadium – University of Kentucky

3. University of Houston

Het is niet voor het eerst dat de Cougars meedoen in de top 5. Ondanks dat deze universiteit nog geen enkele NCAA-titel op hun naam heeft staan, lijken ze dit jaar echt mee te gaan doen om de titel. De ervaren coach van de Cougars, Kelvin Sampson, begint aan zijn 9e seizoen en is er van overtuigd dat zijn universiteit er dit jaar met de titel van door gaat. Vorig jaar stonden ze al bij de laatste acht van het land, dit seizoen hebben ze zich bovendien weten te versterken met enkele top prospecten die nu al op de lijstjes staat van vele NBA-teams.

Jarace Walker – Houston Freshman

2. Gonzaga

De Bulldogs weten bijna elk jaar wel hun conference te winnen, zo ook afgelopen jaar. Echter wonnen de Bulldogs nog nooit een NCAA-titel. Dit seizoen gaan ze all-in met een aantal top seniors aan het roer, beschikt het team over bakken ervaring en zou dit wel eens het seizoen kunnen worden voor Gonzaga waarin ze hun eerste titel kunnen gaan pakken! Leuk feitje; onze eigen Thijs Seijler is ook fan van Gonzaga en hoopt dan ook dat dit team er dit jaar met de overwinning van door gaat.

Bulldogs Basketball – Gonzaga

1. University of North Carolina at Chapel Hill

Voor de meesten is het waarschijnlijk geen verassing dat de Tar Heels op nummer 1 staan dit jaar. De runner up van afgelopen seizoen heeft volgens velen simpelweg de beste spelers van het land! Zeker na de komst van Pete Nance zijn de inwoners van North Carolina er al bijna zeker van dat hun 7e NCAA-titel eraan komt. Het basketbal stadion van deze universiteit is niet alleen enorm vet om te zien, maar is ook nog eens de vier na grootste van het land. UNC is daarnaast ook een van de grootste universiteiten voor college sport in Amerika, zo speelde onze eigen Eva Smolenaars vier jaar lang in het field hockey team van UNC.

Tar Heels Basketball – North Carolina

Dit was hem dan, onze top 10 basketbalteams die het meeste kans maken op de titel dit seizoen. Er staan een aantal super vette universiteiten tussen en het belooft een waar spektakel te worden! Wil jij ook college basketbal spelen of voor een andere sport naar Amerika? Vul dan nu dit formulier in en wij helpen je graag verder.