Naast topsporters bracht college sport nog veel meer mensen groot. Hier een aantal bekende mensen en topsporters die college sports speelden!

Ken jij ze allemaal en wist je dat ze hun sport voor hun universiteit gespeeld hebben?

Tim Tebow – Football – University of Florida     

Hij speelde college football aan de University of Florida, waar hij een Heisman Trophy won. Hij was de eerste college football player die twintig of meer touchdowns in één seizoen scoorde en hij was de eerste sophomore student die de Heisman won. Tebow won 2 nationale kampioenschappen en 3 SEC-titels in zijn 3 jaren dat hij speelde voor Florida.

John Isner – Tennis – University of Georgia

Je kent hem waarschijnlijk van de langste wedstrijd in de grand slam-geschiedenis. Op Wimbledon in 2010 stond Isner tegenover Nicolas Mahut. Isner won de wedstrijd met 6–4, 3–6, 6–7, 7–6, 70–68 die in totaal 11 uur en 5 minuten duurde. Hij speelde vier jaar voor de University of Georgia en tijdens zijn junior year heeft hij de nummer 1 positie op de NCAA ranglijst gehaald. Tijdens zijn laatste jaar hielp hij de Bulldogs om een ongeslagen seizoen af ​​te sluiten, met als hoogtepunt het winnen van de NCAA Championships. Wat Isner nog te zeggen heeft over college tennis: “Ik ben altijd een voorstander van het spelen van college tennis. De gemiddelde leeftijd voor iemand in de Top 100 is 27. Je hebt zoveel tijd. Professioneel worden op 21 of 22 is niet te laat.” Go DAWGS!

John Olerud – Baseball – Washington State

Je herinnert je John Olerud waarschijnlijk nog als een Major League-kampioen die op eerste honk speelde en tegelijkertijd een helm droeg. Op de universiteit stond hij bekend als een multifunctionele speler die op elite niveau sloeg en wierp.  Hij explodeerde als tweedejaars en sloeg 21 homeruns en 81 RBI’s waarmee hij gemakkelijk de trophy nationale speler van het jaar won. Olerud leed in zijn jonge jaren aan een eng hersenaneurysma, daarom droeg hij altijd een helm. Sinds 2010 wordt de John Olerud Two-Way Player of the Year Award uitgereikt aan de beste slagman / werper in College Baseball.

Michael Jordan – Basketball – University of North Carolina

Michael Jeffrey Jordan, ook bekend onder zijn initialen MJ, is een voormalig Amerikaanse basketballer. Hij speelde 15 seizoenen in de NBA en won zes kampioenschappen met de Chicago Bulls. Je kent hem misschien van zijn Nike Air Jordans. Gemotiveerd om zich te bewijzen, werd Jordan de ster van zijn junior varsity-team. Als senior werd hij geselecteerd om te spelen in de McDonald’s All-American Game uit 1981 en scoorde hij 30 punten, na een gemiddelde van 27 punten, 12 rebound en 6 assists per wedstrijd in het seizoen. Jordan werd gescout door tal van teams, waaronder Duke, North Carolina, South Carolina, Syracuse en Virginia. In 1981 accepteerde Jordan een basketbalbeurs aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, waar hij afstudeerde in culturele geografie.

Tiger Woods – Golf – Stanford University

Tiger Woods studeerde van 1994-1996 aan Stanford University. Hij speelde voor Stanford voor twee NCAA-golfseizoenen voordat hij na zijn tweede jaar de universiteit verliet om prof te worden. Aan Stanford studeerde hij economie. Woods won 11 college golftoernooien. Hij won de speler van het jaar-prijs in 1996. Hetzelfde jaar dat hij acht toernooien won, waaronder het NCAA-kampioenschap. Wat Tiger Woods te zeggen heeft over zijn golfcarrière op de universiteit: “Ik vond het erg leuk om gestimuleerd te worden door de studenten en professoren. Sommigen waren genieën en anderen waren Olympische atleten. Het is verbazingwekkend hoe goed ze zijn. Het was een van de beste tijden in mijn leven.”

Dwayne ‘The Rock’ Johnson – Football – University of Miami

De huidige filmster Dwayne Johnson had een zeer verrassende wending in zijn carrièrepad. Johnson’s middelbare school football vaardigheden leverden hem meerdere Divisie I-aanbiedingen op, waaruit hij koos voor de Universiteit van Miami, waar hij in 1995 afstudeerde. De verdediger die de bijnaam “Dewey” kreeg, speelde  in 39 wedstrijden en werd door teamgenoten en coaches beschreven als een sterke speler en een enorm indrukwekkend persoon.

Rapper 2 Chainz – Basketball – Alabama State

Halverwege de jaren negentig was rapper 2 Chainz een tiener van 1,85 meter die met een divisie I basketbalbeurs werd toegelaten tot Alabama State. Hij bleef betrokken bij het basketball tijdens zijn muziek carrière en bracht onlangs een nummer uit met de naam “NCAA”, waarin hij wijst op het systeem dat zoveel van atleten vraagt, maar hen niets betaalt.

Emma Watson – Field Hockey – Brown University

Watson kwam in 2009 als eerstejaarsstudent naar Brown. Ze bracht een deel van haar tijd door als lid van het clubhockeyteam. Haar liefde voor hockey begon in de kindertijd vanwege de gedeelde passie van haar ouders voor de sport. Ook heeft ze haar betrokkenheid behouden door onderdeel uit te maken van basisschoolteams.

Stephen Hawking – Rowing – Oxford University

Het leven van Stephen Hawking was vol buitengewone prestaties. Een hoofdstuk in Hawking’s verhaal waarvan maar weinigen zich misschien bewust zijn, is zijn collegiale atletische hoofdstuk. Voordat hij werd gediagnosticeerd met de ziekte die hem in een rolstoel bracht, was Hawking lid van het roeiteam van Oxford. Hawking was stuurman, het teamlid dat verantwoordelijk was voor het navigeren op de boot en het handhaven van het roeitempo.

Channing Tatum – Football – Glenville State College

De atletische vaardigheden van Channing Tatum zijn geen goed bewaard geheim met zijn ongelooflijke dans in de film ‘Step Up’. De van nature atletische Tatum verdiende een footballbeurs aan Glenville State College in West Virginia, waar hij een tijdje speelde. Hier stopte hij om te starten met het exotische danswerk dat de basis zou vormen van de film “Magic Mike”.

John F. Kennedy – swimming – Harvard

John F. Kennedy was van 1961–1963 de 35e president van de Verenigde Staten, maar eind jaren dertig kon je Kennedy vinden in de kleedkamers van Harvard. Kennedy probeerde bij zijn aankomst te solliciteren voor verschillende sportteams en werd toegelaten tot het zwemteam. Coaches zeiden later dat Kennedy niet de beste atleet was, maar hij was immens populair en bezat zelfs toen de charme en diplomatie die hem naar het witte huis zouden brengen.

Rick Ross – Football – Albany State

Voordat Rick Ross miljoenencontracten tekende bij Def Jam Records speelde hij Football. Ross was een bekwame en gerespecteerde atleet op de middelbare school en zijn capaciteiten leverden hem een ​​footballbeurs op voor Albany State. Ross speelde slechts een jaar football voordat hij vertrok om een ​​carrière als gevangenis medewerker na te streven, om vervolgens in de muziekindustrie actief te zijn. In dit grappige interview bedenkt hij op welke positie de huidige rappers zouden spelen.

Bradley Cooper – Rowing – Georgetown

Rond de jaren negentig werd Bradley Cooper lid van het roeiteam van Georgetown. De carrière van Cooper begon op Villanova, maar na slechts een jaar stapte hij over naar Georgetown. Cooper was het grootste deel van het seizoen afwezig. Toen hij zijn coach vroeg of hij mocht roeien in de laatste cruciale race, kreeg hij een ‘nee’. Na een beetje aandringen gaf Coopers coach hem een ​​kans en zei dat het’ het mooiste was dat hij ooit bij het roeien had gezien.’

Wie van onze huidige student-athletes zou in de toekomst ook deze lijst kunnen halen?