Kinderarts en Olympisch kampioen worden, twee doelen die Shantell Kwofie voor zichzelf gesteld heeft. Een keuze maken is voor haar geen optie, wat dat betreft doet ze het net als Epke Zonderland: ‘gewoon’ allebei dus.

De 15-jarige meerkampster blinkt zowel op academisch als atletisch gebied uit, ze zit nu in VWO4 en wil al haar vakken afronden tussen de 7 en 10. Daarnaast werd ze in februari 2020 (als 14 jarige!) Nederlands Kampioene U18 op de 400 meter. Momenteel kan ze haar sport en studie goed combineren op de LOOT-school van het Calandlyceum in Amsterdam.

Shantell is zich er van bewust dat blijven excelleren op beide gebieden lastig is in Nederland en wil daarom vanaf de zomer 2023 haar carrière als student-athlete in Amerika starten. Daarmee bewandelt ze dezelfde route als haar idool, Allyson Felix, die na haar tijd als student-athlete op USC maarliefst 3 keer Olympisch kampioen en 6 keer wereldkampioen werd.

Een aantal weken geleden kwam Shantell bij ons op kantoor en namen we een interview met haar af. Daarin vertelt ze over haar favoriete onderdeel binnen de meerkamp, haar mooiste sportmoment tot dusver, wat ze zoekt in haar toekomstige Amerikaanse universiteit en nog veel meer…

Ook haar moeder vertelt over haar gedrevenheid, focus en vastberadenheid. Want wist je al dat Shantell ook piano speelt en een zwarte band heeft in taekwondo? Check het interview hieronder!