Huidige en oud college tennisspelers doen het opvallend goed tijdens de eerste Grand Slam van dit jaar, de Australian Open. Nadat vijf tennissers al direct gekwalificeerd, plaatsten zestien spelers zich via de kwalificaties ook voor het hoofdtoernooi. In totaal stonden er daarmee 21 tennissers met een college achtergrond aan de start voor eerste ronde in de single. Of te wel allemaal college tennissers die laten zien dat college tennis een geweldige voorbereiding is op een professionele carrière. Check hieronder het overzicht van alle mannelijke en vrouwelijke (ex) college tennissers.

Men’s singles main draw

Men’s singles main draw Australian Open 2023

Women’s singles main draw

Women’s singles main draw Australian Open 2023

UCLA is de universiteit met de meeste deelnemers in het singles schema. Maxime Cressy, Marcos Giron, en Mackenzie McDonald zijn allemaal top 100 spelers die voor een stunt willen zorgen dit jaar. McDonald heeft intussen al voor een aardige stunt gezorgd, hij wist in de tweede ronde namelijk Rafael Nadal in straight sets te verslaan. Daarnaast staan ook nog eens zeven van deze spelers al in de derde en strijden daarmee nog steeds mee voor de titel.

In het dames schema zijn vier speelsters met een college tennis verleden terug te vinden. Met misschien wel als bekendste naam Arianne Hartono. Als oud Ole Miss student, kwalificeerde zij zich, als enige Nederlandse, voor het tweede jaar op rij knap voor het hoofdtoernooi.

Maar dat is niet alles, ook in het dubbelspel is het college tennis goed vertegenwoordigd. Maar liefst 55 (voormalig) college tennissers maken dit jaar deel uit van de main draw in het mannen- of vrouwendubbelspel. En dat zijn niet enkel spelers uit Divisie I; Nicolas Barrientos (divisie II) en Sadio Doumbia (NAIA) bewijzen dat je ook via andere niveaus een Grand Slam kunt bereiken.

Jean-Julien Rojer en zijn dubbelpartner Marcelo Arevalo, allebei voormalig college tennissers

Er zitten ook tal van bekende namen tussen de deelnemers van het dubbelspel, zo is Nederlander Jean-Julien Rojer (alumni UCLA) ook dit jaar weer van de partij. Hij is met zijn dubbelpartner Marcelo Arevalo (alumni Tulsa) als zesde geplaatst. Neal Skupski zal voor velen ook geen onbekende naam zijn, de oud college tennisser van LSU en nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, zal samen met Wesley Koolhof dit jaar op jacht gaan naar hun eerste Grand Slam overwinning. Weten wie alle andere dubbelspelers zijn met een college tennis verleden? Check dan snel dit artikel.

De Australian Open is afgelopen maandag begonnen en duurt nog tot zondag 29 januari. Ga jij ook genieten van al het (college) tennistalent?!

Wil jij ook graag college tennisser in Amerika worden? Neem dan snel contact met ons op, dan helpen wij je graag verder!