We schreven als eens eerder over verschillende student-atleten die na hun tijd op colleges het professionele circuit van hun sport in gaan. Maar, dat kan uiteraard ook anders!

De kans is namelijk groot dat in een van jouw favoriete films of series een voormalig NCAA student-atleet de show steelt! In dit artikel zetten we een aantal bekende acteurs op een rijtje.

Uzo Aduba

Universiteit: Boston University
Sport: Track and Field
Bekend van: Orange is the new Black

Uzo Aduba, alle Orange is the new Black-fans onder ons zullen haar kennen als ‘Suzanne Crazy Eyes Warren’. Van 1999 – 2003 was ze onderdeel van het Track and Field team bij Boston University. Later won ze twee Emmy Awards en werd ze tweemaal genomineerd voor Golden Globe Awards voor haar geweldige rol in deze hitserie!

Mahershala Ali

Universiteit: St. Mary’s
Sport: Basketbal
Bekend van: Moonlight, House of Cards, Luke Cage & True Detective

Mahershala Ali, een acteur van verschillende bekende films en series die maar liefst tweemaal een Oscar won voor ‘Best Supporting Actor’. Deze atleet van bijna 2 meter was vóór zijn acteercarrière onderdeel van het basketbal team op St. Mary’s! Hier had hij als ‘guard’ ook veel succes: hij scoorde 348 punten in in 4 seizoenen.

Ellie Kemper

Universiteit: Princeton
Sport: Field Hockey
Bekend van: The Office, Bridesmaids, 21 Jump Street, Conan, Unbreakably Kimmy

Ellie Kemper was voor haar grote carrière als actrice onderdeel van het Field Hockey team op Princeton. Tijdens haar studententijd ondervond ze dat ze acteren eigenlijk nóg leuker vond en voegde ze zich ook bij de theatergroep van de universiteit. Een goede keus voor Ellie, ze komt voor in verschillende grote series en films.

Dwayne Johnson

Universiteit: Miami (FL)
Sport: American Football
Bekend van: WWE, Ballers, Fast & Furious, Jumani, San Andreas

Dwayne ‘The Rock’ Johnson, voor velen waarschijnlijk een van de bekendere acteurs in dit rijtje. Hij is zelfs een van de meest bekende en succesvolste acteurs ter wereld! En als je weet over wie we het hebben, zal het je ook niet verbazen dat hij voor zijn carrière als filmster diende als ‘Defensive Tackle’ in het American Football team van Miami. In 1991 won hij samen met zijn team het national championship! Dit was nog voordat hij ook op professioneel niveau ging worstelen, want wat heeft deze man niet gedaan? Rond 2000 transformeerde hij van professionele worstelaar tot acteur in TV-shows en films. Want iedere serie of film die een mega groot én sterk personage nodig heeft wil The Rock. Eén ding is zeker: wij dagen ‘m liever niet uit voor een potje worstelen!

Robin Roberts

Universiteit: Southeastern Louisiana
Sport: Basketbal
Bekend van: Good Morning America, SportsCenter, Pitch Perfect, He Got Game

Robin Roberts is altijd een grote naam geweest in de Amerikaanse omroepwereld: ze presenteerde SportsCenter en Good Morning America. Maar vervolgens heeft ze ook onder de rest van wereld bekendheid gemaakt, ze speelde rollen in de internationaal grote films ‘Pitch Perfect’ en ‘He Got Game’. Maar Robin had ook als student-athlete een bijzondere carrière, ze speelde van 1979 – 1983 in het basketbalteam van de Lady Lions bij Southeastern Louisiana. Ze is daar inmiddels onderdeel geworden van de Athletics Hall of Fame, ze staat namelijk in de top 5 met meest gemaakte rebounds, vrije worpen en meest gespeelde wedstrijden binnen de schoolhistorie. In 2006 werd ze uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke student-atleten van de NCAA!

Emma Watson

Universiteit: Brown University
Sport: Field Hockey
Bekend van: Harry Potter, Beauty and the Beast en nog veel meer…

Emma Watson, een van de bekendste (Engelse) actrices! Ze speelde Hermelien Griffel in alle acht de Harry Potter films, waarvan de laatste opnames in 2010 waren. In een interview vertelt ze eerlijk dat ze na haar rol als Hermelien nooit meer hoefde te werken voor geld, toch bleef ze verre van stil zitten! Ze koos ervoor om Engeland in te ruilen voor Amerika, daar studeerde ze van 2009 – 2014 Liberal Arts aan Brown University. Ze koos voor Amerika omdat ze, na zoveel gemist te hebben in het schoolleven als kind, toe was aan een echte studentenervaring. Dit vond ze bij Brown, waar ze veel vrienden maakte en onderdeel was van het field hockeyteam. Herken jij haar op de foto hieronder?

Na in 2014 haar diploma behaald te hebben is ze verder gegaan met haar carrière als actrice, ze speelde onder andere in Belle en het Beest, The Circle, Little Women en nog veel meer… Daarnaast behoren tennis, vliegvissen, kunst en zingen ook tot haar hobby’s. You go Emma!

Ed O’Neill

Universiteit: Ohio University, Youngstown State
Sport: American Football
Bekend van: Married… with Children, Modern Family

Last but not least, Ed O’Neill! Want wie kent ‘m niet? Acteur én komiek die voor velen van ons bekend zal zijn als Jay Pritchett in de hitserie Modern Family of als Al Bundy die te zien was in alle 261 afleveringen van Married… with Children! Voordat Ed’s carrière als acteur begon had hij een grote droom: professionele American Football Player worden. Hij speelde College Football bij Ohio en Youngstown State van 1964 – 1968. Na zijn tijd als student-athlete werd hij gescout door de Pitssburgh Steelers. Ed hoopte hier een carrière als football player te beginnen, maar werd later verzocht te vertrekken omdat hij niet goed genoeg was, ouch… Gelukkig voor Ed stond hem een geweldige carrière als acteur te wachten, hij werd voor zijn rollen genomineerd voor een Golden Globe en kreeg in 2011 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Maar liefst 11 jaar (2009 – 2020) en 11 seizoenen lang was Ed te zien als Jay Pritchett in Modern Family. In de serie was hij getrouwd met een van s’ wereld mooiste actrices Sofia Vergara, ook wel Gloria Delgado- Pritchett. Het komische duo is te zien op de foto hieronder.

Bovengenoemde 7 acteurs en actrices zijn slechts een onderdeel van velen student-athletes die de filmwereld in gegaan zijn. Zo zie je maar, als student-athlete ligt op veel vlakken de wereld aan je voeten!

Wil je graag meer weten over het leven als student-athlete? Of wil je weten wat voor jouw de opties zijn? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen jouw mogelijkheden!