Een belangrijke factor voor het behalen van succes is een goede kleedkamer. De kleedkamer is waar spelers zich voorbereiden op hun spel, hun focus krijgen en zich laten inspireren door hun coaches. Locker rooms maken altijd deel uit van het beslissingsproces bij het kiezen van een universiteit. Kleedkamers zijn meer dan alleen kleedkamers en daarom is het geen verrassing dat er een aantal indrukwekkende kleedkamers zijn in de wereld van de atletiekwereld. Bekijk onze Slamstox Top 10: College Football locker rooms.

10. University of Arkansas

De Razorbacks openden in 2013 het $ 40 miljoen Fred W. Smith Football Center en de nieuwe kleedkamer is geweldig. De kleedkamer van Arkansas heeft 113 individuele kluisjes. Alle lockers zijn voorzien van verlichte Arkansas-letters naast elke rij. De kleedkamer is ook verbonden met een spelerslounge met pooltafels en videogames, de behandelruimtes en oefenfaciliteiten van het team.

9. University of Notre Dame

De Fighting Irish hebben hun kleedkamer in 2017 gerenoveerd. De kleedkamer is niet zo overdreven als de andere kleedkamers, maar is nog steeds indrukwekkend. De kleedkamer gebruikt de klassieke katholieke schoollook van de universiteit met een aantal moderne details. De kleedkamer bevat een aantal mooie materialen en gigantische flatscreentelevisies ingebouwd in de muren. De grootste toevoeging is echter de enorme lounge waar spelers kunnen ontspannen na training- of wedstrijddagen. Er is een echte sportgeest in deze kleedkamer.

8. The Ohio State University

De kleedkamer van de Ohio State Football is een lust voor het oog. De kamer is gevuld met glanzend state-of-the-art staal en dieprode kluisjes en een verlichte waterval. De kleedkamer bevindt zich ook in het Woody Hayes Athletic Center, zo hebben atleten gemakkelijk toegang tot het krachttrainingscentrum, de hydrotherapiebaden, de loungeruimte en de kapperszaak.

7. Florida State University

De kleedkamer van FSU is een futuristische en moderne kleedkamer. De enorme kamer bevat enkele beelden van oude Seminole-legendes. Deze beelden zijn er om spelers te inspireren en tradities levend te houden. Er zijn enkele verlichte letters die ‘Florida State Seminoles’ op het plafond beschrijven. De kleedkamers zijn voorzien van een aantal indrukwekkende materialen en technologieën. Elke locker heeft een nette houten afwerking en bevat een ingebouwde iPad en oplaadpoorten. Verbonden met de kleedkamer is een spelerslounge met pooltafels, pingpongtafels, flatscreen televisies, een speelhal en een mini-bioscoop. Alles om het voor de spelers comfortabel te maken.

6. University of Alabama

Alabama Football heeft een indrukwekkende geschiedenis die past bij hun kleedkamer. Ze hebben onlangs hun kleedkamer gerenoveerd en het ziet er indrukwekkend uit. De enorme ruimte biedt plaats aan 137 persoonlijke kluisjes en stopcontacten. Er is ook een flatscreentelevisie en een enorm Alabama-logo in het midden van de kamer. De kamer is verbonden met een spelerslounge, een speelhal, kamers voor hydrotherapie, vergaderzalen en een ultramoderne gewichtsruimte.

5. University of Nebraska-Lincoln

NFL-speler en oud-Nebraska student, Ndamukong Suh, doneerde 2,6 miljoen dollar aan het Husker Football-programma. Een van de dingen waarvoor ze het geld gebruikten, is de kleedkamer. De kamer bevat 123 individuele kluisjes van hout. Het hout zorgt voor een zeer ontspannen sfeer in de kleedkamer. Elke locker heeft een kleine plasmatelevisie ingebouwd in de buitenkant en wordt geleverd met een iPad. De kamer is verbonden met een lounge met televisies, videogames en pooltafels. Ten slotte is er ‘the wall of greatness’ die de oud-Nebraska spelers eert.

4. University of Oregon

Zoals je waarschijnlijk weet, is een van de alumni van Oregon Phil Knight. Dankzij hem heeft de University of Oregon een mooie kleedkamer. De indrukwekkende kleedkamer bevat 121 door toetsenbord geactiveerde kluisjes en een loungeruimte met Ferrari-stoelen. Het is misschien overdreven, maar hun kleedkamers en kluisjes hebben hele goede ventilatie. Hierdoor ruikt het apparatuur altijd fris. De badkamer heeft Italiaans marmeren vloeren. De kleedkamer bevindt zich in het voetbalcomplex van Oregon. Spelers hebben gemakkelijk toegang tot de protein-  en juicebar, flatscreentelevisies met games, behandel- en massageruimtes en nog veel meer.

3. University of Texas – Austin

De Longhorns hebben onlangs ongeveer 7 miljoen dollar uitgegeven aan hun nieuwe kleedkamer. De kamer bevat functies zoals een gloeiend Longhorn-logo op het plafond en de muren, een muur die hulde brengt aan alumni in de NFL en een gigantisch videobord. De kleedkamers krijgen de meeste aandacht. Elke locker bevat ventilatie, opbergvakken, handschoenhaken met erin gesneden longhorn-logo’s, een koelventilator om helmen te drogen, USB-poorten en een 43-inch monitor die metingen en hoogtepunten weergeeft. Elke atleet droomt van zo’n kleedkamer.

2. Texas A&M University

Texas A&M Football heeft verreweg een van de coolste kleedkamers in universiteitssporten. De Aggies hebben $ 32 miljoen uitgegeven aan het verbeteren van het Bright Football Complex. Elke speler krijgt een locker met ventilatie en een scherm waarop hun statistieken worden weergegeven. Overal hangen schermen en de wanden zijn bekleed met Ledverlichting wat een futuristisch effect creëert. Er is zelfs een plek waar spelers hun haar kunnen laten knippen terwijl ze televisie kijken. Elke wastafel in de badkamer heeft een televisiescherm en de douches hebben marmeren vloeren en muren. Daarnaast is er een Adidas paskamer, een spelerslounge met videogames en de kleedkamer is verbonden met hydrotherapieruimtes.

1. Clemson University

De kleedkamer van Clemson Football is indrukwekkend. De kamer is enorm groot en bevat in het midden een grote lounge ruimte. Recentelijk hebben de Tigers een geheel nieuwe voetbalfaciliteit gebouwd die 55 miljoen dollar kostte. Verbonden met de kleedkamer van Clemson zijn de kamers voor hydrotherapie, een ultramoderne gewichtsruimte, een basketbalveld buiten, een midgetgolfbaan, een bowlingbaan, een spelerslounge, een kapperszaak, een glijbaan en een slaapzaal. Je zou hier eigenlijk kunnen wonen. Om spelers te inspireren hebben ze de ‘formula of excellence’ op de muur geschreven.

Wil jij net als Slamstox-atleet Laura Rijkers studie en sport combineren bij University of Arkansas of net als Myah Petchey bij University of Oregon? Contacteer ons om je mogelijkheden te bespreken.