Op 10 januari 2023 is onze soccer specialist naar de United Soccer Coaches Convention gegaan in Philadelphia. Dit is een evenement waar meer dan 7000 mensen aanwezig waren die actief zijn in de Amerikaanse voetbalwereld, dé plek om nieuwe college soccer coaches te ontmoeten en contacten te onderhouden. Naast de ontmoetingen met alle aanwezige college coaches heeft onze specialist ook een aantal university campus tours gehad bij Drexel University en Temple University. 

College voetbal - Slamstox
Drexel university (foto 1 & 2) Temple University (foto 3)
College voetbal - Slamstox
Entry naar de soccer conventie

De conventie bestaat uit 5 dagen vol evenementen. Talloze klaslokalen waar coaches hun diploma punten kunnen behalen, waar sprekers van over de hele wereld hun ervaringen delen en waar zelf live trainingen worden gegeven om van elkaar te leren. Daarnaast zijn college voetbal coaches daar op zoek om de connectie te leggen met collega’s en bedrijven als Slamstox om de beste spelers van over de hele wereld tot hun beschikking te hebben. Als Slamstox gebruiken we dit soort evenementen om ons netwerk constant uit te breiden, om zo de mogelijkheden van onze atleten zijn groot mogelijk te maken.

Daarnaast gebruiken wij deze week om meerdere universiteiten te bezoeken om zo meer inzichten te krijgen over de sportafdeling en faciliteiten van deze universiteiten. In het centrum van Philadelphia liggen meerdere grote scholen. 


Drexel University ligt in West Philadelphia en is de thuisbasis van zo’n 15.000 studenten. Ze staan bekend om hun goede nursing school, maar ook in de business wereld is dit een hoog aangeschreven school. Doordat de school in het centrum ligt is de campus wat meer verspreid, en wonen veel studenten in appartementen door de stad heen.

College voetbal - Slamstox
Drexel University

 
Temple University ligt net buiten het centrum in North Philadelphia en heeft zo’n 27.000(!) studenten. Hier krijg je meer een “campus gevoel” maar ligt het nog steeds tegen de stad aan dus je hebt het beste van beide werelden. 

College voetbal - Slamstox
Temple University

Sta jij ook te popelen om college voetbal te spelen in Amerika? Of word jij al helemaal enthousiast van het idee om op een college campus te wonen? Onze collega Bram helpt jou graag deze droom waar te maken. Plan een gratis kennismaking in of loop een keertje binnen voor een kopje koffie!