In Amerika houden ze ervan alles zo groot en zo goed mogelijk te organiseren. En als één sport is waarbij alles uit de kast wordt getrokken om dit te behalen is het American Football! In de NFL zijn de faciliteiten enorm en de wedstrijden spectaculair, maar in College Football doen ze zeker niet onder. Veel universiteiten hebben absolute top faciliteiten voor hun student-athletes en delen de Football faciliteiten vaak met andere sporten. Check hieronder welke American Football faciliteiten het beste, mooiste of gewoon bijzonderste zijn van Amerika.

10. Texas Longhorns – University of Texas

De thuisbasis van de Texas Longhorns ligt in Austin en is het Darrell K. Royal-Texas Memorial Stadium. Het stadion heeft een capaciteit van 100.199 toeschouwers. Het stadion werd geopend op 8 november 1924. Komend jaar spelen de Longhorns dus hun 100e seizoen in het Texas Memorial Stadium. Wow! In mei 2019 is er gestart met een groot uitbreidingsproject. De tribunes aan de zuidelijke zijde hebben 4.500 extra zitplaatsen gekregen en de trainingsfaciliteiten hebben een flinke upgrade gehad. De kosten hiervan? Ruim 175 miljoen dollar.

Darrell K. Royal-Texas Memorial Stadium – Texas Longhorns

9. Northwestern Wildcats – Northwestern University

De Northwestern Wildcats spelen hun wedstrijden in het stadion genaamd Ryan Field. Het stadion biedt plaats voor 47.130 bezoekers en is gelegen in Evanston, een buitenwijk ten noorden van Chicago. De trainingsfaciliteiten van de Wildcats hebben tussen 2015 en 2018 een flinke renovatie ondergaan en behoren momenteel tot de beste college Football faciliteiten van Amerika. Het nieuwe complex, met uitzicht op Lake Michigan en de skyline van Chicago, biedt kansen om zich te vergelijken met de andere Football teams uit de Big Ten.

Ryan Fieldhouse – Northwestern Wildcats

8. LSU Tigers – Louisiana State University

Het American Football team van Louisiana State University speelt de thuiswedstrijden in het Tiger Stadium gelegen in Baton Rouge, vlakbij New Orleans. Het stadium is gebouwd in 1924 en beschikt over een capaciteit van 102.321 bezoekers. Sinds 2019 beschikt het American Football team ook over een gerenoveerd trainingscentrum waarvan de kosten 28 miljoen dollar waren. In hetzelfde seizoen boekte de Tigers direct een groot succes door ongeslagen de play-offs te bereiken.

LSU Weightroom – Louisiana State University

7. South Carolina Gamecocks – University of South Carolina

De Gamecocks van de University of South Carolina spelen hun thuiswedstrijden sinds 1934 in het William-Brice stadion. Het stadion biedt plek voor 77.559 bezoekers. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de renovatie van trainingsfaciliteiten. In januari 2019 werd een geheel nieuw trainingscentrum geopend waarvan de kosten opliepen tot wel 50 miljoen dollar. Het trainingscentrum beschikt onder andere over een grote fitnessruimte, een luxe kleedkamer met jacuzzi en zwembad en een grote ‘meeting room’ waar alle spelers wedstrijden bespreken.  Wil je zien wat de reacties waren van een aantal spelers toen ze het trainingscentrum voor het eerst zagen? Check dan deze link

Training facility Gamecocks – University of South Carolina

6. Ohio State Buckeyes – Ohio State University

De thuisbasis van het American Football team van Ohio State University is het Ohio stadium en biedt plaats aan 104.944 bezoekers. Ohio Stadium is het grootste stadion van deze top 10. Het stadion van Michigan is nog groter (115.109). De Buckeyeses trainen op ‘The Woody Hayes Athletic Center’. Het trainingscentrum is al meerdere keren gerenoveerd en heeft in de laatste jaren vooral de ontspanningsruimtes flink uitgebreid. Spelers kunnen zich tussen de trainingen vermaken met basketballen, gebruik maken van de golf simulator, naar de kapper gaan en verschillende arcade games spelen. Ben je moe? Geen zorgen, iedere speler beschikt over een eigen ‘sleeping pod’.

Ohio Stadium – Ohio State University

5. Georgia Bulldogs – University of Georgia

De kampioen van 2021 en 2022 speelt zijn thuiswedstrijden in het Sanford Stadium. Dit stadion heeft een capaciteit van 92.746 en is gelegen in Athens, Georgia. Het trainingscentrum van de Bulldogs, Georgia’s Butts-Mehre Heritage Hall, heeft een flinke renovatie ondergaan (80 miljoen dollar) en beschikt momenteel over een sportcomplex van drie verdiepingen. Het sportcomplex beschikt o.a. over een grote fitnessruimte met ramen van de vloer tot aan het plafond waar je uitkijkt op de trainingsvelden. Als dat geen mooi uitzicht is, weten wij het ook niet meer.

Georgia’s Butts-Mehre Heritage HallUniversity of Georgia

4. Clemson Tigers – Clemson University

De Clemson Tigers spelen hun thuiswedstrijden in het Memorial Stadium, een stadion met een capaciteit van 81.500. Clemson Football heeft een enorme boost gekregen door een verbouwing van het Allen N. Reeves Football Complex in 2017. Er is bij de verbouwing ook gedacht aan de spelers, die na de verbouwing beschikken over een basketbalveld, een minigolfbaan en meerdere bowlingbanen. Je moet ook wat doen tussen de trainingen door hé.

Fun fact: Om de spelers wat energie te besparen is er glijbaan naar beneden en hoeven de spelers hier dus geen trap meer te nemen.

Allen N. Reeves Football ComplexClemson Univeristy

3. Alabama Crimson Tide – University of Alabama

Het American Football team van de Universiteit van Alabama speelt alle thuiswedstrijden in het Bryant-Denny stadion. Dit stadion heeft een capaciteit van 101.821 en is gelegen in Tuscaloosa. De spelers van het team trainen op het Mal M. Moore Athletic trainingscomplex. Dit trainingscentrum wordt beschouwd als een van de beste faciliteiten van het land.  Een van de faciliteiten is een nieuw Sports Science Center, waar o.a. ruimtes zijn voor cryotherapie, chiropractici, massagebehandelingen, ontspanningsruimte en herstel van de geestelijke gezondheid van de spelers. ‘’De gezondheid en veiligheid van de spelers is een topprioriteit. Het nieuwe Sport Science Center zal onze medische zorg naar een hoog niveau brengen en ons helpen onderscheiden van de concurrentie.’’ – Jeff Allen, Associate Athletics Director for Sports Medicine. Check hier de tour van de faciliteiten!

Mal M. Moore Athletic Facility – University of Alabama

2. Texas A&M Aggies – Texas A&M University

De Aggies van Texas A&M beschikken net als de Longhorns over een van de oudste stadions. Het Kyle Field werd geopend op 24 september 1927 en heeft tegenwoordig een capaciteit van 102.733. Het sportcomplex, Bright Football Complex, van Texas A&M werd door Wake Forest Coach Dave Clawson ooit een ‘vijfsterren resort’ genoemd. Het sportcomplex heeft een grote renovatie ondergaan om het hele complex te moderniseren en de meeste vooruitstrevende, technologisch geavanceerde sportcomplex te creëren. Dat is aardig gelukt moeten we ze nageven, je kunt hier de hele faciliteit checken!

Bright Football Complex – Texas A&M University

1. Oregon Ducks – University of Oregon

Niet voor niets staan de Oregon Ducks bovenaan in het lijstje. Ondanks dat het trainingscentrum in 2013 werd geopend is het niet verouderd, de renovatie van maar liefst 68 miljoen dollar was het allemaal waard. De kleedkamer beschikt over Ferrari leren stoelen, marmeren douches en zelfreinigende lockers. De spelerslounge heeft meubels gemaakt van Italiaans leer, op maat gemaakte PlayStation-consoles met natuurlijk het logo van de Oregon Ducks en een tafelvoetbaltafel waarin de spelers van Oregon het opnemen tegen de Pac-12 rivalen (tegenstanders van Oregon). Het stadion waarin de Oregon Ducks spelen, het Autzen Stadium, is wat kleiner en biedt ruimte voor 54.000 bezoekers.

Dit complex moet je simpelweg gezien hebben! Check de video via deze link.

Training facility – Oregon Ducks

Wil jij zelf ook kunnen sporten bij top faciliteiten in Amerika? Kijk dan of het student-athlete leven een optie is voor jou! Neem gerust contact met ons op via dit formulier.