Golf is een ongekend populaire sport in Amerika en het is geen wonder dat het land meer dan 17.000 golfbanen telt. Het is dan ook het toneel van vele prestigieuze toernooien die jaarlijks worden gehouden op de beroemde golfbanen. Enkele van de meest befaamde golfbanen, zoals Augusta National, thuisbasis van de Masters, trekken elk jaar duizenden enthousiaste fans. Logisch ook dan dat veel topgolfers ervoor kiezen om in Amerika te trainen en te spelen. De helft van de top 100 beste golfers heeft dan ook college golf heeft gespeeld, waardoor ze de kans kregen om zichzelf te verbeteren met de beste begeleiding en op de mooiste banen die je je maar kunt voorstellen te spelen. Het is een ervaring die zich onderscheidt van wat we in Nederland kennen.

Maar waarom is college golf nu de perfecte stap in je sportcarrière? Er zijn tal van redenen waarom je deze ervaring niet zou mogen missen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De faciliteiten en professionaliteit

Als je op zoek bent naar een professionele en top golfervaring, dan is college golf in Amerika de perfecte keuze voor jou. Net als bij collegezwemmen, biedt college golf spelers de kans om te trainen en te spelen onder professionele begeleiding, terwijl ze genieten van de beste faciliteiten. Met meer dan 1300 universiteiten die golf aanbieden, is er een brede selectie aan keuzes beschikbaar, afhankelijk van het niveau (Division I, II, III, maar ook NAIA en NJCAA) en de locatie van de universiteit.

De golfbanen in Amerika zijn van ongekende kwaliteit en vele topspelers op de PGA Tour zijn afgestudeerd van een Amerikaanse universiteit, mede dankzij de mogelijkheid om tijdens hun studie veel te trainen en wedstrijden te spelen. Een goed voorbeeld hiervan is de Arizona State University, waar zowel het heren- als het damesteam tot de top 10 van de NCAA Division 1 behoren. Zo hebben PGA Tour-spelers Phil Mickelson en John Rahm tijdens hun collegejaren hier gespeeld.

De faciliteiten van Arizona State University zijn zelfs ontworpen met de hulp van Phil Mickelson en behoren tot de beste van het land. Op de range hebben ze verschillende targets om de afstanden van de slagen scherp te krijgen en er is een grote pitching area met meerdere greens en hole locaties waar ze zich op ieder schot kunnen voorbereiden.

De spelers kunnen ook ontspannen en studeren in het teamhuis genaamd ‘The Bird’, dat ook beschikt over een hitting/putting area met twee trackmans en een sam-putt lab. Als je meer wilt weten over deze fantastische faciliteiten en de golfteams van Arizona State University, bekijk dan hier de virtuele tour door ‘The Bird’.

De perfecte start voor je professionele carrière

Het is interessant om te horen dat college golf in Amerika zo’n professionele en ondersteunende omgeving biedt voor student-athletes. Het klinkt als een geweldige kans om je golfvaardigheden te ontwikkelen, terwijl je ook de mogelijkheid hebt om academisch te blijven groeien.

In Nederland kan het moeilijk kan zijn om studie en sport te combineren, vooral als het gaat om een sport als golf. Het gaat hier vooral om het feit dat alles in Nederland heel anders georganiseerd is ten opzichte van college sport in Amerika, waar college sportteams vaak een belangrijk onderdeel zijn van de universitaire gemeenschap.

De begeleiding die ze aanbieden bij een college golfteam is ook erg professioneel. Je krijgt verschillende coaches die de taak hebben je te begeleiden om beter te worden op de golfbaan. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van fysiotherapeuten, diëtisten, sportpsychologen en een academische adviseur. Allemaal bedoeld om er voor te zorgen dat jij kan presteren op zowel de golfbaan als in het klaslokaal.

Je zal daarnaast ook veel meer tijd besteden aan krachttraining, waarbij je focust op specifieke oefeningen voor je mobiliteit en kracht. In Amerika krijg je de kans om op een serieuze manier om te gaan met je sport terwijl je daarnaast ook nog steeds kan doorstuderen.

In Nederland is het lastig om studie en golf te combineren. Er wordt vanuit school geen rekening gehouden met je trainingsschema voor golf. In Amerika is het anders aangezien je golft voor de Universiteit. Je krijgt een “student-athlete” status. De school is trots op de sporters en wil er dan ook voor zorgen dat de atleten goed presteren. School en sport gaan hand in hand en je lesrooster wordt aangepast op je trainingsschema. Dit zorgt ervoor dat je een diploma kan behalen en je kan focussen op je ambities met golf.

Teamspirit

Daarnaast is de teamspirit in een golf team erg belangrijk. Je bent onderdeel van een team en strijdt met elkaar voor elke wedstrijd. Je houdt elkaar verantwoordelijk en daagt elkaar uit om hard te trainen. Het teamverband zorgt ervoor dat je niet alleen op jezelf focust, maar ook op je teamgenoten. Je leert samenwerken en voelt een trots om je school te vertegenwoordigen bij een golfwedstrijd. Daarnaast behoud je ook vriendschappen voor het leven. Je bent elke dag samen met je teamgenoten; je studeert samen, je traint samen, je eet samen en reist door heel Amerika. Het is een sterke band die je voor de rest van je leven behoudt.

De professionele begeleiding, faciliteiten en teamspirit zijn dus erg kenmerkend voor het Amerikaanse College Golf. Het is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat jij het optimale uit jezelf haalt met je studie en je sport.

Wil jij dit ook? Dan is college golf misschien wel iets voor jou. We willen je graag leren kennen en je helpen bij het verwezenlijken van je dromen. Vul vrijblijvend ons kennismakingsformulier in en we nemen graag contact met je op.