Veel jonge Amerikanen hebben één droom: een student-athlete worden op een universiteit! Om zo studie en sporten te combineren en te eindigen met een mooi diploma. Maar het zijn niet alleen Amerikanen die met elkaar de strijd in gaan binnen de College Sports: Amerikaanse coaches kijken namelijk ook naar spelers met een goed profiel buiten Amerika. Veel internationale jongens en meiden ontvangen daarom een scholarship: maar het is niet zomaar voor iedereen.

Academische voorwaarden

Om een student-atleet in Amerika te worden moet je ten minste een middelbare school diploma hebben. Maar, ook als je in Nederland al begonnen bent met een studie kun je nog student-atleet worden in Amerika. Het is namelijk zo dat je studieresultaten dan omgezet kunnen worden zodat je niet alles opnieuw hoeft te doen. Om meer te weten te komen over Academische voorwaarden verwijzen we je door naar onze wiki-pagina, naar dit artikel. 

Athletische voorwaarden

Het niveau van sport in Amerika verschilt enorm per divisie en universiteit. Voor basketballers en honkballers buiten Amerika zal het moeilijker zijn om een plek te verdienen binnen een college team omdat dit in Amerika hele grote sporten zijn. Voor Europese voetballers en hockeyers geldt vaak het tegenovergestelde: deze sporten worden nationaal gezien vaak beter gespeeld buiten Amerika!

Alhoewel bijna iedereen een plek zou kunnen verdienen ergens binnen een team, krijgen alleen de beste een scholarship. Dus als je bij de beste spelers van jouw sport behoort op regionaal, nationaal of zelfs internationaal niveau is er een hele grote kans dat je een scholarship in Amerika kunt krijgen. Voor meer informatie over atletische voorwaarden verwijzen we je door naar onze wikipagina, naar dit artikel. 

Wil je graag weten of je aan de criteria voor een scholarship voldoet? Neem dan even contact met ons op, dan kijken we samen wat je kansen zijn!