Amerikanen en Nederlanders zijn als olie en water: totaal verschillend dus. De gemiddelde Nederlander is direct en straight-to-the-point, terwijl Amerikanen altijd een glimlach op je gezicht willen toveren. Nederlanders zijn nuchter en down-to-earth, terwijl de enthousiaste Amerikanen de hele boel op stelten zetten. Amerikanen nemen graag risico’s, Nederlanders, daarentegen, spelen liever op safe. Waar alles in Nederland relatief klein is, pakken Amerikanen alles groots aan – inclusief sporten en evenementen. En dat is precies wat onze student-atleten zoeken! In dit artikel geven we je 5 redenen waarom je voor college T&F zou moeten kiezen.

De Amerikaanse faciliteiten

In Amerika zijn de faciliteiten voor T&F werkelijk niet te vergelijken met die in Nederland. Dit is uiteraard afhankelijk van de mate van professionaliteit van de school, maar over het algemeen zijn de faciliteiten in Amerika echt adembenemend. Het is voor een student-athlete essentieel om in Amerika te blijven groeien en ontwikkelen. Op het gebied van sport doet de school er alles aan om jou het beste uit jezelf te laten halen. Veel van onze Slamstox-atleten krijgen hier te maken met faciliteiten die professioneler zijn dan wat ze gewend zijn bij hun sportclub in
Nederland.

De University of Oregon heeft een van de meest indrukwekkende track and field faciliteiten. In hun atletiekstadion (Hayward Field) heeft in 2022 ook het wereldkampioenschap atletiek plaatsgevonden. Voor de student-atleten van de University of Oregon is deze baan hun thuis en trainen zij hier dagelijks. Zie jij jezelf al in een van de ijsbaden zitten?

De perfecte balans tussen sport en school

Voor veel student-athletes is het combineren van studie en topsport een enorme uitdaging. In Nederland houden veel scholen geen of nauwelijks rekening met de sportieve ambities van studenten. Niet getreurd, in Amerika is dit compleet anders! Het systeem is erop gericht om school en sport perfect te combineren. Docenten houden
rekening met de tijd die je moet besteden aan trainingen en wedstrijden. Natuurlijk kun je niet zomaar je schoolwerk verwaarlozen, want universiteiten verwachten dat je gemotiveerd bent om zowel op academisch als sportief vlak goed te kunnen presteren.

Once in a lifetime experience

Het is echt te gek hoe ze in Amerika de combinatie van sport en studie weten te regelen. Er is geen ander land op de wereld waar dit zo goed geregeld is als daar. Voor de meeste student-atleten is het dan ook een once in a lifetime experience waar ze nog jaren later met veel plezier op terugkijken.

Het kan best spannend zijn om zo’n grote stap te zetten, maar als je eenmaal gesetteld bent dan is het geweldig. Het is een privilege dat je als student-athlete krijgt, de school betaalt mee aan je studie, want voor de gewone burger is studeren in Amerika onbetaalbaar. Het ontmoeten van mensen van verschillende nationaliteiten is een fantastische ervaring en de connecties die je daar maakt zijn voor de rest van je leven. Het is een unieke kans die je met beide handen moet aanpakken, want het is niet voor iedereen weggelegd!

Atletiek als teamsport

In Amerika is atletiek een complete team beleving. Je sport niet alleen samen, maar woont en studeert vaak ook met je teamgenoten. Het gevoel van saamhorigheid is daarom in Amerika veel sterker dan in Nederland. Het zorgt voor een hechte band met je team.

De wedstrijdbeleving in Amerika verschilt ook. Terwijl Nederland zich voornamelijk richt op individuele prestaties, ligt in Amerika de nadruk meer op het teamresultaat. Toch is het nog steeds mogelijk om individuele overwinningen te behalen. Het uiteindelijke doel is echter het succes van het gehele team, wat je extra motiveert om het maximale uit jezelf te halen voor jouw school.

Daarnaast maken de coaches ook deel uit van het team. Het is daarom belangrijk om een goede klik te hebben met je coach. Bij Slamstox zorgen wij ervoor dat de match tussen de student-athlete, school en het team optimaal is, zodat er een goede balans is tussen sport en studie.

Wedstrijden

In Amerika zijn de atletiekwedstrijden next-level! Dit komt niet alleen door de pro-scholen, maar ook door de coaches die 24/7 voor je klaar staan. Zij zijn altijd in staat om mee te denken, zodat jij op je best kunt presteren.
Een Amerikaanse atletiekwedstrijd is overigens niet zomaar een kort tripje heen- en weer van de campus naar de wedstrijd. Vaak wordt dit echt gezien als een uitje, vooral als de wedstrijden ver weg zijn. Het is een soort “mini-vakantie” (met het vliegtuig) met als hoogtepunt: de wedstrijd!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het aantal deelnemers! In Nederland zijn de wedstrijden een stuk kleiner dan in Amerika. Daar rennen, springen en werpen soms wel 400 atleten. Say what?! Yes, really!
Maar dat is niet het enige verschil. In Nederland overlappen de cross- en indoorseizoenen elkaar vaak, waardoor je genoodzaakt bent om wedstrijden af te zeggen. In Amerika heb je daar geen last van, waardoor je je kunt specialiseren en focussen op zowel het cross- als het indoor- en outdoorseizoen. En dat scheelt een hoop stress!

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zit er heel wat verschil tussen de Nederlandse atletiek en het Amerikaanse atletiek. Ben jij klaar om de stap naar Amerika te maken? Wij helpen je graag verder! Vul dit formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op, om jouw mogelijkheden te bespreken.