Hockey in Nederland is super leuk, dat weten we allemaal! Maar zou hockeyen in een ander land ook niet tof kunnen zijn? In Amerika kun je bijvoorbeeld hockey met een opleiding combineren. Ondanks dat de sport natuurlijk hetzelfde blijft, is “College Field Hockey” heel anders dan hoe we het gewend zijn in Nederland. Lees hier meer over de bijzondere ervaringen rondom College Field Hockey!

Professionaliteit

Eigen fysio, kracht- en fitnesstrainingen, swim recovery workouts, ice baths en de vele trainingsuren zijn maar een paar zaken die het hockeyen daar zo professioneel maken. Genieten dus voor je liefhebber! Altijd al gedroomd van het leven van een “international”? In Amerika heb je de kans om het mee te maken, op jouw eigen niveau.

Away trips

Boston, New York, of misschien wel California? In Amerika is het heel normaal om flinke afstanden te overbruggen voor wedstrijden. De meeste teams bevinden zich aan de Oostkust, dus daar zul je flink wat uren in een speciale bus voor je team doorbrengen (niks rij-ouders). Is de wedstrijd echt ver weg? Dikke kans dat je het vliegtuig pakt met z’n allen. Meestal worden wedstrijden die wat verder weg zijn, geclusterd zodat je een weekend op pad bent. De tijd tussen wedstrijden door spendeer je met z’n allen in hotels.

Overtime and shootouts

Hockeywedstrijden in Amerika moeten beslist worden! Sta je namelijk gelijk na de reguliere speeltijd, dan komt altijd “overtime”. En overtime is geen reguliere verlengen, zeker niet. Tijdens overtime speel je namelijk met 7v7 op een heel veld! Snap je meteen waar die kracht- en fitness trainingen voor nodig zijn. En oh, sta je nog gelijk na het spelen van de volledige overtime? Dan speel je shootouts. Begin maar vast met oefenen!

Tourney time!

Het eind van ieder College Field Hockey seizoen bestaat uit verschillende toernooien. In eerste instantie probeer je met jouw team je “Conference Tournament” te halen. Dit is het eindtoernooi van jouw league. Win je dit toernooi, dan stroom je door naar het grote eindtoernooi: The NCAA Championships. Na dit toernooi met verschillende rondes aan do-or-die wedstrijden, wordt uiteindelijk de “National Champion” bepaald. Ook als je niet je Conference Tournament wint, kun je het NCAA toernooi halen door veel wedstrijden te winnen tijdens het reguliere seizoen. Je merkt hierdoor dat alle wedstrijden ergens om gaan en je als team altijd met super veel strijdlust op het veld.

“Your teammates are your sisters”

Veel meiden horen het als ze aankomen in Amerika: “Your teammates are your sisters”. Als nuchtere Nederlands meisje denk je natuurlijk in eerste instantie: “Ja hoor, zal wel”. Maar binnen een week kom je erachter dat niets minder waar is. Teams bestaan vaak uit 25-30 speelsters, en je ben natuurlijk niet met iedereen beste vrienden, maar met een groot deel word je in korte tijd ontzettend close. Ook mooi meegenomen: vaak zitten er nog meer speelsters uit andere landen bij je in het team. Hallo, vakantieadresjes in Argentinië, Australië en Zuid Afrika!

Zoals je kunt lezen, heeft Amerika en college field hockey enorm veel te bieden. Het is de mogelijkheid om je grenzen te verleggen, meer van de wereld te ontdekken en tegelijkertijd te kunnen blijven hockeyen. Wil jij ook student-athlete worden? Reach out! Dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden en welke universiteit het beste bij jou past.